Täpsemalt rääkides tegi Hiinas Qingdao linnas oma esimese sõidu maailma kiireima rong. Selle magnethõljukrongi (ingl maglev) tippkiirus on koguni 600 km/h. Teadlikumatele inimestele ei pruugi olla uudis üllatuseks, sest riik tutvustas prototüüpi tegelikult juba 2019. aastal, kuid nüüdseks on asi realiseerunud ja tulnud ka laiema avalikkuse ette.

Hiina raudtee veeremite tootja CRRC Qingdao Sifang peadirektori Liang Jianying sõnul on uue rongi eelis teistega võrreldes müratase, mis keskkonda ja eriti raudtee läheduses elavaid inimesi vähem häirivad. Samuti vajab uus rong võrreldes teiste kiirrongidega vähem hooldust ning kõigi eelduste kohaselt on sellel pikem tööiga.

Siiski ei tasu huvilistel veel Qingdao linnas piletite ostmisega kiirustada, sest hetkel pole riigis veel piisavalt magnethõljukrrongidele ehitatud spetsiaalseid raudteid. Ehk teisisõnu on see tavareisijatele hetkel justkui uus kiire auto, mille tarbeks pole veel piisavalt sobivaid sõiduteid ehitatud. Teadaolevalt tegeletakse riigis aga juba uute raudteede arendamisega ning huvilistel ei jää hetkel muud üle, kui lihtsalt nende valmimist oodata.