Bransoni kosmoseskäik oli suuresti reklaam tema asutatud kosmosefirmale Virgin Galactic. Pika, USA teletähe ja koomiku Stephen Colberti juhitud ülekande keskne sõnum oli – "VG viib teid hea raha eest kosmosesse ja seda enne teisi!"

Konkurent Bezos ja teisedki on osutanud, et Bransoni avantüüri saab vaevu kosmoselennuks kutsuda, sest ta jõudis kõigest umbes 86 kilomeetri kõrgusele Maa merepinnast.

Rahvusvahelise lennuspordiföderatsiooni (FAI) määrangu järgi algab kosmos alles Kármáni joonest, mis asub 100 kilomeetri kõrgusel.

Järgmisel pühapäeval, 18. juulil oma 71. sünnipäeva tähistav Branson on oma sõnul korduvalt eluohtlikesse olukordadesse sattunud, nii et alles lapsekingades kosmoseturismi-valdkonnaga kaasnev risk ei paistnud teda morjendavat.

Bransoni teises autobiograafia-raamatus "Finding My Virginity" (2017) on terve eraldi osa tema meenutustele sellest, kuidas ta on ühel või teisel viisil eluohtlikust olukorrast õnnelikult väljunud.

Näiteks 1987. aastal üritas ta õhupalliga üle Atlandi ookeanit lennata, aga ei suutnud mingil hetkel enam takistada õhupalli liiga kõrgele kerkimast, mis oleks lõppenud kõrgelt surnukskukkumisega. Viimasel hetkel sai aga kõik siiski korda tänu kaaspiloodile.

Branson jõudis ilmaruumi enda asutatud kosmosefirma Virgin Galactic testlennuga, mille pardal viibis kuus inimest.

See oli firma neljas test-kosmoselend, eesmärgiga testida, kui mugav reisijal on. Plaanis on veel kaks testi ja siis tuleval aastal juba järgnevad lennud neile, kes suudavad sellise luksuse eest maksta.