AirCari 35-minutilist teekonda Slovakkias Nitra ja Bratislava lennujaamade vahel juhtis disainer Stefan Klein ning mingeid vahejuhtumeid ega tõrkeid ei esinenud. Klein ütles, et lend möödus väga meeldivalt.

Erinevalt paljudest varasematest lennuki ja auto hübriidi katsetustest ei ole AirCar loodud vertikaalseks õhkutõusuks ja maandumiseks. Seega nõuab see eraldi lennurada ja lennu ettevalmistamiseks veidi aega. Kere sees olevate mootorite tiibade ja saba sirutamiseks kulub umbes 15 minutit. Ka maandumiseks peab tiibade õigeks seadistamiseks sama palju aega varuma. Seega ei vähendaks AirCar tõenäoliselt teie tavalist hommikust sõiduaega.

Kleini sõnul suudab AirCar oma tavalise bensiinipaagi mahutavusega läbida 1000 kilomeetrit ning masin töötab tavalise BMW automootoriga. Pärast õhkutõusu suudab AirCar saavutada lennukiiruse kuni 170 km tunnis ning selle kandevõimel on piirid – see tipneb 200 kiloga, mis võimaldab lennata ühel või kahel reisijal koos vajaliku varustusega.

AirCari kaks aastat kestnud arendamine on läinud maksma umbes 2,3 miljonit dollarit ehk ligi 2 miljonit eurot. Klein ei ole lõplikku hinda ega ka väljalaske kuupäeva ilmumisaega avaldanud, kuid ilmselgelt ei hakka see asendama tavalise inimese tavalist autot.

AirCari loomiseks asutatud firma Klein Vision investorid peavad lendauto sihtgrupiks kõiki neid ameeriklasi, kes eralennukeid omavad. Kui nendest 40 000 isikust kasvõi väike osa valiks uueks sõiduvahendiks AirCari, avaks see tootja jaoks suure turu. Seega näebki Klein suurt potentsiaali just väikelennukite turul.