Google on astunud hiljuti mitmeid samme faktikontrolli teostamiseks, kuid usaldusväärsete allikate leidmine ja olulise informatsiooni ebaolulisest eristamine pole alati niisama lihtne – seda eriti breaking news tüüpi uudiste puhul. Sestap on Google hakanud katsetama uut funktsiooni, mis kasutajaid potentsiaalselt ebausaldusväärste otsingutetulemuste eest hoiatab.

Google’i otsingu kontaktisik Danny Sullivani sõnul pakub uus funktsioon otsingumootori kasutajatele olulist lisateavet selle kohta, kas info võib kiiresti muutuda ja vananeda. „Püüame alati Google’i otsingumootori kasutajatele kõige asjakohasemat ja usaldusväärsemat teavet edastada.”

Otsingutulemuste kohal olev kastike annab lugejale märku sellest, et info võib kiiresti täieneda ja muutuda märkides juurde: "värske uudise tõttu võib usaldusväärsete allikate tulemuste lisamine võtta aega."

Sellistel puhkudel ammutavad inimesed tihti uusi infokilde muu hulgas sotsiaalmeediast, kus levib paraku ka palju kuulujutte ja infot, mille usaldusväärsus võib olla vägagi eksitav.

Selle aasta veebruaris tõi Google küll uudiste juurde eraldi infopaneeli kasutatud allika kohta, mis kirjeldas, kus kohast info täpelt pärineb.

Et see info kuvati aga pop-up- ehk hüpiaknas, jäi see kas brauseri seadete või lihtsalt inimeste tähelepanematuse tõttu tegelikult paljudele märkamatuks.

Uus funktsioon on kasutajatele paremini nähtav ning suurendab tõenäosust, et nad enne loetud info edasi levitamist selle usaldusväärsuse üle rohkem mõtlevad ja lõplikku kinnitust ootavad.