„Kiida digiõpetajat!" kampaania algatanud Schoolaby õppekeskkonna eestvedaja Priit Kongo sõnul oli tunnustatud õpetajate arv positiivne üllatus, sest kiidusõnade arv ületas mitmekordselt nende esialgseid ootuseid.

„Jagatud tunnustuste põhjal võib öelda, et viimane õppeaasta on olnud suur väljakutse nii õpilastele kui ka lapsevanematele ning tublisid digiõpetajaid kiidetakse palju just vastutulelikkuse, abivalmiduse ja nende võime eest leida üles ja toetada õpilasi, kellele digiõpe enim raskusi valmistas," sõnas Kongo. Ta lisas, et kuigi kiituseid laekus üle ootuste palju, on kindlasti kõik õpetajad, kes digiõpet läbi viisid, väärt tunnustamist.

„Kõik õpetajad, kellega oleme sel kooliaastal vestelnud, on nentinud, et digiõpe on olnud väljakutse ka neile ning põhiliste proovikividena on esile toodud suurenenud töömahtu ja tehnoloogiaga seotud kitsaskohti. Kooliaasta lõpus on igati asjakohane öelda neile aitäh ning tunnustada eduka kooliaasta eest," sõnas Kongo.

Haridusminister Liina Kersna sõnul pani pikk distantsõppe periood proovile õpilaste ning õpetajate vahelised usalduslikud suhted ning senisest enam pidi tähelepanu pöörama lastele, kelle õpiedukus või õpihuvi distantsil olles langes.

„Keerulise kooliaasta lõppedes soovin öelda aitäh kõigile õpetajatele, kes hoolisid, märkasid ning tegutsesid ja suutsid kärsituse asemel säilitada kannatlikku meelt," sõnas Kersna.

„Kiida digiõpetajat!" kampaania käigus tunnustati ligi 1000 tublit pedagoogi igast Eestimaa nurgast: Tallinnast Setomaani ja Narvast Võruni. Kõiki tunnustusi saab näha kampaania lehel www.digiopetaja.ee/kiitused.Tunnustatud digiõpetajate nimed avaldatakse ka 16. juuni Eesti Ekspressis. Tublisid õpetajaid premeerib Schoolaby.