Portaali teatel tehakse reeglina ost, peale mida suunatakse vestlus ostja poolt osta.ee keskkonnast välja. Soovitakse suhelda väljaspool portaali ja küsitakse telefoninumbrit selleks, et suhelda näiteks läbi WhatsApp'i.

Seejärel suunatakse ohver lingile, kus meelitatakse müüja oma pangakaardi andmeid sisestama, justkui oleks tegemist olulise teenuse kinnitamisega või öeldakse, et tegemist uue makseteenusega ja raha saamiseks on vaja andmeid.

Lisaks on seal lehel loodud ka justkui klienditugi, mis kasutajat aitab ja julgustab SmartID PIN-e sisestama. Selle käigus teevad petturid inimese kaardiandmetega ülekande ja arvelt võib kaduda sadu ning tuhandeid eurosid.

Seega peaksid kasutajad väga tähelepanelikult jälgima veebilehe aadresse kelmid üritavad väga täpselt jäljendada originaalaadressi. Domeeni ".ee" ees tohib olla ainult "osta", mitte näiteks "osta.etracking.pw/".

Kui on tekkinud kahtlus, et võisite sattuda kelmuse ohvriks, tuleks pangakaart kohe sulgeda. Kahtlustest tasub teada anda aadressil klienditugi@osta.ee.

Osta.ee tuletab meelde, et portaalis müüdavate ja ostetavate kaupade eest tasumine toimub vaid osta.ee siseselt, väliseid teenusepakkujaid ei ole.