Videos nähtud kokkupõrge leidis aset teisipäeva pärastlõunal Narva lähistel. "Peamine, et kõik inimesed jäid ellu!" lisas lugeja. Teateid analoogsetest juhtumitest on viimase paari nädala jooksul Delfi toimetuseni jõudnud mitu.

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko sõnul võivad metsloomadega seotud õnnetuste sagenemise põhjuseks olla mõne ulukiliigi arvukuse suurenemine (näiteks metskits), innaaeg või noorloomade iseseisvumise aeg (näiteks põder).

"Jahti ei saaks aga metsloomadega juhtuvate õnnetuste põhjuseks pidada, sest kevadest suve lõpuni seda eriti ei peeta. Ajujahid algavad alles oktoobrikuus," räägib Rakko.

Mida teha, kui metsloomaga kokku põrkad?

Riigimaanteel hukkunud suuruluki puhul (hunt, karu, ilves, metssiga, punahirv, põder või metskits) tuleks helistada tasuta riigiinfo telefonile 1247. Samale numbrile võib teatada ka reostusest ja keskkonnarikkumisest või hätta sattunud metsloomast.

Kui maanteel on hukkunud muu loom, tuleb helistada tasuta maanteeinfo telefonile 1510.

Kuidas vähendada kokkupõrkeriski metsloomaga?

Samuti on Transpordiamet välja toonud 8 nippi, kuidas ohtlikke õnnetusi metsloomadega vältida.

  • Keskendu juhtimisele! Kui juhid, ära tegele telefoni ega teiste nutiseadmete kasutamisega.
  • Vali ohutu kiirus! Vali ilmastiku- ja teeoludele vastav sõidukiirus.
  • Jälgi liiklusmärki "Metsloomad teel"! Ole eriliselt tähelepanelik selle märgi piirkonnas, sest seal ületavad metsloomad sagedamini teed.
  • Ole hämaral ajal tähelepanelik! Eriti päikesetõusu eel ja päikeseloojangu järel, mil metsloomadel on loomupäraselt kõrgem liikumisaktiivsus.
  • Hoia pikivahet! See peab olema piisav, et vältida otsasõitu ees järsult pidurdavale autole, kui temale peaks loom ette hüppama.
  • Tea, et metsloom on ettearvamatu! Kui loom on teel või tee ääres, võta hoog maha ja pane ohutuled peale.
  • Hoia oma auto tuled puhtad! Eriti pimedal ajal sõites.
  • Arvesta, et pimedas piiravad vastutuleva auto tuled oluliselt Sinu vaateulatust! Vajadusel vähenda kiirust