„Täna kella 22-ni toimuvad süsteemis erakorralised hooldustööd, mistõttu ei saa hetkel patsiendiportaali sisse logida. Vabandame ebamugavuste pärast!" teatas portaali digilugu.ee tööpäeva lõpus külastajatele.

Ühtlasi teatas portaali haldav ministeeriumi IT-üksus TEHIK klientidele, et järjekord on pandud pausile. See tähendab, et ka juba järjekorras olijad ei pääsenud üleriigilisele digiregistratuurile ligi.

Sotsiaalministeerium andis möödunud nädala lõpus teada, et selle nädala esimesel poolel avatakse digiregistratuuris www.digilugu.ee COVID-19 vaktsineerimiseks üle 10 000 uue aja üle Eesti, nendest pooled Harjumaale.

COVID-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer ütles reedel, „praegu õige hetk endale vaktsineerimiseks aeg broneerida ja mitte jätta seda sügisesse!"

Eestis vaktsineeritakse kõiki alates vanusest 16 eluaastat COVID-19 vastu Pfizeri ja Moderna vaktsiinidega, mille puhul tuleb manustada kaks doosi, ja ühedoosilise Jannseniga. Vanuses 50 ja enam on võimalik vaktsineerida ka kahedoosilise Astra Zenecaga.

Endale vaktsineerimiseks aega broneerides tuleb inimesel digiregistratuuris valida nii maakond, kus vaktsineerida soovitakse, kui ka vaktsiin.

Vaktsineerimiseks saab lisaks digiregistratuurile aja kinni panna ka riigi infotelefonil 1247, mis töötab 7 päeva nädalas kell 8.00-20.00. See võimalus on mõeldud eeskätt inimestele, kellel on raskusi interneti teel broneerimisega - täna õhtul siis kõigile.