Veebipõhiste mängude loomine on aina kasvav valdkond, milles saaks virtuaalset reaalsust laiaulatuslikult kasutada. RPG portaalid ja online kasiinod on vaid mõned praktilised näited, kuidas virtuaalse reaalsuse tugi võib jäädavalt muuta kasutajate ootuseid ja üldisi standardeid veebipõhiste mänguelamuste osas. Järgnevalt vaatamegi lähemalt kõige olulisemaid VR-põhiseid veebimängude trende.

#1: Enneolematud seiklused

Seiklusmängude tootjatel on meeletu potentsiaal lõigata kasu virtuaalse reaalsuse võimaluste jätkuvast arengust. Niigi on pidevalt otsitud viise, kuidas muuta džunglis liaanilt-liaanile liuglemist või end kuristikust üles vinnamist maksimaalselt realistlikuks. Kaasahaaravus on Indiana Jonesi stiilis mängude üks suurimaid müügitrumpe. Virtuaalne reaalsus annab mänguloojatele veelgi vabamad käed muuta mängijate kogemusi intensiivseks ning unustamatuks.

#2: Realistlikud veebikasiinod

Netikasiinode areng on olnud viimase aastakümne jooksul ehmatavalt kiire. Lihtsakoelistest mängusaitidest kasvasid välja multifunktsionaalsed portaalid, kus saab muuhulgas live-kasiino meelelahutust nautida. Nüüd näevad aga online kasiinode sektori suurimad tipud võimalust virtuaalse reaalsuse tehnoloogia enda kasuks tööle panna. Hasartsemate mängude fännid saavad tulevikus siseneda Monaco tasemel kasiinosse oma koduuksest väljumata.

#3: Peadpööritavad rallimängud

Virtuaalse reaalsuse temaatika puhul ei saa üle ega ümber rallimängudest. Oskusliku lähenemise korral saab muuta VR-tehnoloogia abil rallimängude sessioone täiesti jahmatavateks kogemusteks. Mängija tunneb nagu ta liigukski Hyundai või Alfa Romeo roolis päris ringrajal. Vaid vilisevate kummide kirbe lõhn jääb endal ette kujutada! Kõige muu eest hoolitseb tänapäevane virtuaalse reaalsuse mängumootor.

#4: Tulistamismängude maania

FPS-mängud ehk esmaisikulised laskmismängud on juba pikka aega trooninud populaarseimate arvuti- ja veebimängude esikolmikus. Virtuaalse reaalsuse mehhaanika arengu tulemusel võivad need mängud aina menukamaks kujuneda. Jahmatavalt realistliku mängumaailma loomise kõrval on olulised ka lisaseadmed. Kui saad enda käes hoida relvamaketti, mis on ühendatud pildilise VR-süsteemiga, siis võib selle tulemus hoida sind põnevalt mängimas terve päeva.

#5: Võhmale võtvad spordimängud

Kuidas sportimist laiematele massidele nauditavamaks teha? Spordipõhised mängud, mis põhinevad VR-tehnoloogial, võivad tõeliselt maailma muuta. Iga aasta alguses annavad paljud eestlased endale lubaduse rohkem trenni teha. Kõik spordiklubide administraatorid võivad kinnitada, et juba veebruari lõpuks on inimest esialgne õhin nagu õhku haihtunud.

Tipptasemel VR-spordimängud saaksid anda huvilistele võimaluse teha aeroobset trenni oma koduseinte vahel, viibides samaaegselt ägedas virtuaalses maailmas. Taoline lähenemine on eriti atraktiivne neile, kes elavad Eestiga samal laiuskraadil. Sügisest kevadeni on ebamugav välitingimustes treenida. Ägedad sportimiseks mõeldud maastikud võiksid motiveerida end treenima ka neid, kes isegi suvisel ajal ei tihkaks jooksutosse jalga panna.

Kokkuvõte: tehistegelikkus mängimise tulevikku mõjutamas

Virtuaalne reaalsus pole ainult meditsiini, lennunduse ega kinnisvaraäri pärusmaa. Lähemal kümnendil hakkab VR-tehnoloogia muutma mitmesuguseid mängužanre. Tehnoloogia arengu ja selle tootmise odavamaks muutumise käigus kerkib esile suur potentsiaal mitmel rindel.

Muuhulgas võib VR anda uue hingamise kiirete ja vihaste rallisõitjate mängudele, veebikasiinode pokkeritubadele ja ruletilaudadele ning veesängist piiluvatest alligaatoritest ja iidsetest templitest kubisevatest seiklusmängudele.

Turule on juba jõudnud seadmed nagu Oculus Rift ja HTC VIVE. Sellegipoolest on järgmiste sammude hulgas järk-järguline toodete taskukohasemaks muutumine ning veelgi realistlikum elamus. Kui need kriteeriumid on täidetud, siis võimegi rääkida täiesti uuest arvuti- ja veebimängude ajastust.

Jaga
Kommentaarid