Seade on üldjoontelt üsna sümpaatne. Kergelt kumerate selvade tagakülg istub hästi kätte ning selle plastist kate on kenalt poolmatt-metallikuga kaetud.

Ekraan on seadmel suur - 6,5 tolli. Resolutsioon on FHD+ kvaliteediga ehk 2400x1080 ning värskendussagedusega 60 või 90 Hz (saab ise muuta, esimene valik võtab oluliselt vähem akut), olemas on ka lugemisrežiim. Mida aga ei ole, on „alati sees" lukustusekraan - nii et kellaaja ja äppide märguannete vaatamiseks tuleb seadme ekraanil koputada või see kätte võtta. Kasulikku pinda on ekraanil 83%, ehk väikesed mustad ääred on olemas ja sälk ekraani ülaosas ka. Kuvasuhe on ligikaudu 20:9.

Kaalu poolest pole telefon kerge ega raske - üsna keskmine 190 grammi. Aku on aga võimsa mahutavusega ehk 5000 mAH, see toetab ka 18W kiirlaadimist, ent puudu on juhtmevaba laadimise võimalus.

Sõrmejäljelugeja on integreeritud mitte ekraani alla vaid paremal küljel paiknevasse toitenuppu. Lukustusekraani saab avada ka näotuvastusega.

RAMi ja ROMi on mobiilile sisse pandud piisavalt - hinnast sõltuvalt kas 4GB+128 või 6GB+128GB. Tarkvaraplatvormiks on uusim Android 11, millele on Xiaomi peale ehitanud oma kasutusmenüü nimega MIUI12 ja mis paljudel ei pruugi meeldida, kuna erineb mõnevõrra klassikalisest Androidist.

Ühenduse poolelt on olemas NFC, Bluetooth ja - nagu öeldud -, siis ka 5G. Vana hea tavaline kõrvaklapisisend on olemas.

Kaamerakomplektis on lisaks 48MP Sony (IMX582 Exmor RS) põhikaamerale olemas näiteks 2MP makrokaamera lähikaadrite jaoks, näiteks üks pilt võilillest:

Suurendus on aga vaid digitaalne ja 10-kordne (optiline on alati parem) ja selles osas pole seis seega kiita.

IP53 veekindlus tähendab, et ametlikult seda veekindlaks pidada ei saa. Ekraani kaitseklaas on seadmel üle-üle-üle-eelmise põlvkonna Corning Gorilla Glass 3. Seega mitme näitaja poolest ongi tegemist odavklassi seadmega.

Hind peaks jääma umbes 200 ja 250 eurot vahele. Väga mõistlik hinna ja omaduste suhe.