NB! Uuendus kell 12:40:

SK ID Solutions andis teada, et alates kl 11.17-st toimib ID-kaardi, elamisloakaardi ja digi-ID väljastamine politsei- ja piirivalveameti teenindustes tavapäraselt. Alates kl 11.55-st on osaliselt taastunud Mobiil-ID kasutamine. Smart-ID kontode registreerimine ja Mobiil-ID väljastamine võib olla endiselt häiritud.

Varem:

Teenuste eest vastutav ettevõte SK ID Solutions teatas ennelõunal, et tegeleb probleemile lahenduse leidmisega, kell 11 seisuga ei olnud see veel õnnestunud.

Probleem tekkis SK ID Solutionsi plaaniliste uuendustööde käigus, mil katkes sertifitseerimisteenuse töö. Seetõttu pole hetkel võimalik politsei- ja piirivalveameti teenindustes väljastada uusi ID-kaarte, elamisloakaarte ega digi-ID-d.

Osaliselt on häiritud ka uute PIN-koodide väljastamine.

Kuni katkestuse likvideerimiseni ei ole mobiilioperaatoritel võimalik väljastada Mobiil-ID-d. Samuti ei ole katkestuse tõttu hetkel võimalik Smart-ID konto registreerimine biomeetrilise passiga, Mobiil-ID-ga, ID-kaardiga ega ka pangakontorites.

Alates kl 9.55-st võib olla häiritud ka Mobiil-ID kasutamine.

Alates kl 11-st võib olla häiritud ID-kaardiga autentimine nendesse e-teenustesse, mis kasutavad sertifikaatide kehtivuse kontrolliks tühistusnimekirja (CRL).