Tehnoloogiauudiseid jälgiv inimene ilmselt nõustub, et Microsoft on IE pensionilesaatmisest – arendamise ja tehnilise toe lõpetamisest – juba teinud midagi iga-aastase traditsiooni taolist.

See traditsioon algas õigupoolest juba aastaid tagasi, kui tootja kuulutas, et opsüsteemi Windows 10 põhibrauseriks saab Edge. Viimati kirjutasime IE "puhkamaminekust" aga möödunud oktoobris.

Mis siis seekord teisiti? Microsofti ametlik sõnum kõlab umbes nii: IE elab Windows 10 opsüsteemil edasi Edge'i kujul. IE11 (IE viimane arvutirakendus) läheb pensionile ja jääb tehnilisest toest ilma 15. juunil 2022 – seda mõnes Windows 10 variandis.

Kõlab segaselt? Meile ka. Ilmselt tähendab see, et tavakasutaja-Win10 enam pärast 2022. aasta 15. juunit IE rakendust ei sisalda. Võimalik, et mõni Windowsi uuendus kustutab IE Win10-st sootuks, kui see eelnevalt paigaldatud oli.

Kel IE-d mingite vanade veebipaikade külastamiseks ikka väga vaja, see võib õnne proovida Edge-brauseri IE-nimelise režiimiga. MS lubab seda režiimi käigus hoida vähemalt 2029. aasta lõpuni.

IE11 tugi kadus mullu Microsoft Teamsi veebiäpist, sama peaks järgnema tänavuse aasta jooksul kõigi Microsoft 365 teenuste lõikes.