Hübriidtehnoloogia eest tuleb seega üle 20% rohkem maksta, kuid elekter maksab 13x rohkem kui bensiin.

Millal tekiks nullpunkt, ehk kui kaua tuleks sõita bensiini ja paralleelselt elektriga, et kahe auto omamise hind tuleks sama?

Kui auto bensiinikulu on 5,9 liitrit 100 km kohta, saab selle summa eest viie aasta jooksul päris mitu kilomeetrit sõita enne kui autode hinnad ühtlustuvad.

Kuniks meenub, et ega elektergi tasuta ole: 0,1 eurot kWh kohta suurendab kahe auto kululõhe veelgi rohkem.

Lühidalt jõudsime selleni, et tasuta elektri korral tuleks viieaastase liisingu korral sõita ainult elektriga 11000 km, et saavutada nullpunkt.

Kui võtta arvesse, et elekter siiski maksab midagi, suurenes see number üle 20 000 km, mis teeb iga päev 55 km ning nädalavahetusel puhates 83 km päevas. Kui ühe laadimisega saab sõita ca 30-40 km, võib see osutuda keeruliseks.

Kokkuvõttes on Captur väga tubli väike luukpära, millega on võimalus tänu hübriidajamile saada arvestatav elektriauto sõidurõõm ning samal ajal bensiinimootori sõltumatus vooluvõrgust.

Paraku seni, kui Eestis ei ole bensiini või diiselautodele väga kõrgeid makse, on konkreetset hinnavahe keeruline pragmaatiliselt õigustada.
Kui soovid sõita ökonoomselt ja elektriga, on mõistlik vaadata väga sarnases hinnaklassis Renault Zoe'd.

Kui soovid sõita lihtsalt soodsalt, tundub igati mõistlik valida lihtsalt bensiini- või veelgi ökonoomsem LPG-vedelgaasi-versioon.