Digiregistratuur on osa patsiendiportaalist digilugu.ee. Keskkonna eest vastutav sotsiaalministeeriumi IT-maja TEHIK võttis eelmisel nädalal kasutusele välismaise lahenduse queue-it.net, mille abil on võimalik kasutajaid enne veebilehele pääsemist elavas järjekorras hoida.

Põhjus selles, et Digilugu suudab korraga teenindada kuni 5000 üheaegset kasutajat. Täna hommikul kasvas aga kasutajate arv ka enne portaali pääsemist nii suureks, et pausile tuli panna ka digijärjekord enne digiregistratuuri pääsemist.

„Ülekoormuse tõttu pandi ootejärjekord kümneks minutiks pausile, hetkel taastatud," ütles TEHIKu pressiesindaja kell 10.31 Fortele.

Tegelikult ei olnud paus veel likvideeritud ka kell 10.47. Kell 11.02 oli aga ka digijärjekorra teenus "kinni kiilunud" ning kõik uued kliendid suunati tehnilise vea lehele. Veerand tundi hiljem järjekord siiski taastus ja siis oli selles juba ootel enam kui 14 000 klienti.

Praegu peaksid saama end vaktsineerimisele registreerida kõik 30-aastased ja vanemad. Alates kell 19 alaneb vanusepiir 16. eluaastani.

Hetkel on vaktsineerimisaegu saada pea igal pool mujal kui suurimas nakatumispiirkonnas Harjumaal. Aegu pole ka näiteks Tartumaal.