Kõigil 40+ vanuses inimestel avanes eilsest võimalus valida endale vaktsineerimise aeg ning kuna AstraZeneca ei ole alla 50-aastastele näidustatud (peagi loobutakse sellest vaktsiinist nähtavasti üldse), siis pakkus registratuur neile kas Pfizeri, Moderna või Jansseni vaktsiine ning lisaks valikut, kus vai kirjas anonüümselt „Covid-19 vastu vaktsineerimine".

Paraku selgus tõsiasi, et vabasid vaktsineerimise aegasid pakkus süsteem eile justnimelt vaid sellele anonüümsele valikule. Osadele õnnelikele kuvati vähemalt pärast broneeringu kinnitust, millist vaktsiini neile manustama asutakse, ülejäänutele jäigi see saladuseks.

Vaktsineerimise töörühma pressiesindaja Gea Otsa ütles olukorda kommenteerides Fortele, et kõnealust neljandat lahtrit valides pakutakse inimesele tõesti kõiki kolme vaktsiini.

„Vaktsineerimise ajad ja andmed laevad digiregistratuuri üles tervishoiuteenuse osutajad ja mõnel juhul on tõesti juhtunud nii, et sisestamisel on tehtud viga ja seetõttu ei tule vaktsiini kaupa otsides konkreetne koht välja," rääkis Otsa.

Ta märkis, et küll aga tuleb vabu aegu ka konkreetset vaktsiini valides otsingust välja siis, kui jätta vaktsiini valiku koht tühjaks - siis nägevat inimene vähemalt pärast broneeringu kinnitamist, mis vaktsiini talle pakutakse.

„Need apsakad saavad kindlasti korda," lubas Gea Otsa.

Uurisime ka seda, kas on arutuse all võimalus, et vaktsineerimisele broneerijad eraldada teistest Digiloo kasutajatest, et viimased ei peaks samuti tundide kaupa digijärjekorras seisma.

„Arutluse all on igasuguseid asju, aga otsuseid veel ei ole," kõlas pressiesindaja vastus.

Digiloo digijärjekord on täna märksa väiksem kui eile - artikli kirjutamise hetkel oli ootel „vaid" ligi 300 inimest.