Tesla oli hakanud bitcoin'e aktsepteerima alles märtsi lõpus, seega oli Elon Muski eile teadaanne Twitteris suureks üllatuseks.

Musk ütles, et ta jätkaks bitcoin'i aktsepteerimist, kui selle kaevandamise protsess läheb üle säästvamale energiale. "Krüptoraha on mitmel tasandil hea idee ja me usume, et sellel on paljulubav tulevik, kuid see ei saa tulla keskkonna arvelt," seisab Muski avalduses.

Hinnangute kohaselt kulutab bitcoin aastas sama palju elektrit kui Holland, Argentiina või Norra. Põhjuseks selle alustehnoloogias kasutatav blockchain'i ehk plokiahela tehnoloogia (laialt kasutatud ka Eesti riigi poolt viimase näitena Guardtime'i loodud vaktsineerimispass), mis on teadlikult loodud energia mõttes ebaefektiivsena. See on aga vastuolus Tesla missiooniga "kiirendada üleminekut säästvale energiale maailmas".

Musk on samas viimasel ajal asunud edendama ka teise krüptoraha Dogecoin'i hulka, millesse Tesla küll pole investeerinud. Bitcoin'i väärtus langes Coindeski andmeil Muski avalduse peale neli protsenti (52 593,46 dollarini kell 18.21 ET, 54 829,14 dollarilt kell 18.06).

Musk teatas eile ka, et Tesla ei müü enam selle aasta alguses 1,5 miljardi dollari eest ostetud bitcoin'i varusid. Vähemalt mitte enne, kui see on üle läinud säästlikumale energiale.