33 kilovatise (44hj) täiselektrilise mootoriga - tõsi, seda pole palju - kompaktne linnamaastur jõuab Eestisse septembris, mudeli hind algab 16 790 eurost ning tellima saab seda hakata alates juunist.

Auto aku mahutavuseks on kõigest 27,4 kWh aku, aga sõiduulatus sellele vaatamata 230 km ja linnatänavatel koguni 305 km. Sama kontserni teine näide: 52 kWh akuga ja 27 000 eurot maksev Renault ZOE sõiduulatus on kuni 395 km.

Springil on erinevad laadimisvõimalused: 220 V kodune pistikupesa või Green'Up pistik Flexichargeri kaabliga (režiim 2), 7,4 kW Wallbox vastava kaabliga (režiim 3) või 30 kW DC terminal sisseehitatud laadimiskaabliga. Viimasega saavutab 100% täituvuse 1,5 tunniga.

Laadimise asukoht on sarnaselt Renault'ga mitte külgede tagaosas vaid ees logo ja iluribide all.

Dacia Spring

Mis välimusse puutub, siis linnamaasturliku välimuse juures on tegu siiski selgelt kompaktse väikese linnaautoga.

151 millimeetrise kliirensiga auto on 3,73 meetrit pikk, 1,58 meetrit lai ja 1,51 meetrit kõrge. Auto esiosa kujundavad kitsenevad LED-tuled, ribiline kapott ja suur kaitseraud. Tagatuled on paigutatud Dacia uue Y-kujulise valguslahendusega.

Peeglid, katuseraamid, uste ja õhuvõtuavade viimistlus on üleni oranžid või oranžide detailidega. Salongis on istmekatted, õhuvõtuavade ümbrus ja multimeediaekraan oranžid, uksepaneelid aga helehallid.

Salongis on ruumi neljale täiskasvanule. Pea- ja jalaruum (100 mm) võimaldab tootja kinnitusel tagaistmetel mugavalt istuda ka pikakasvulistel inimestel. Esiistmel sõitjatel on kindalaekas, uste ja keskkonsooli hoidikutes 23,1 liitrit hoiuruumi.

Tagaistmel reisijatel on hoiustamiseks istmeseljatoe taskud. Tagumiste istmete alla laskmisega on pakiruumi maksimaalselt 620 liitrit.

Standardvarustusse kuuluvad roolivõimendi, manuaalne kliimaseade, kaugkesklukustus, neli elektrilist akent, automaatsed esituled ja kiirusepiirik. 3,5" digitaalekraan asub näidikute vahel. Käigukang on asendatud lihtsalt kasutatava kroomitud kettaga, millel on 3 asendit: D (edasi), N (neutraalne) ja R (tagasi).

Valitud versioonidel pakutaval Media Nav multimeediasüsteemil on 7" puuteekraan, navigatsioon, DAB raadio, Apple CarPlay ja Android Autoga ühilduvus, Bluetooth ja USB port. Hääletuvastus (nutitelefoni kaudu) aktiveeritakse roolil oleva nupuga. Tasuta MY Dacia rakendus võimaldab kasutada nutitelefoni aku laetuse taseme ja jäänud sõiduulatuse kontrollimiseks.