Sotsisaalministeeriumi otsusel avaneb homsest vaktsineerimisele aja kirja panemise õiguse vanusepiir 40+ aastates inimestele. See võib kaasa tuua registreerimiskeskkonna ummistumise, ent TEHIK on selleks ettevalmistusi teinud.

„Jah, oleme tegelenud süsteemide täiendamisega ja usume, et koormustaluvus on hea," ütles Fortele TEHIKu pressiesindaja Karilin Engelbrecht. „Hetkel on rakenduses võimalik broneerimisi teha ca 5000 paralleelsel kasutajal."

Vabu vaktsineerimise aegu on tervishoiuasutused hetkel välja pakkunud aga 4500 ringis, see number peaks homsest kindlasti kasvama ja ulatuma mitmekümne tuhande ajani nädala alguses.

TEHIK soovitab, et kui inimene kohe digiregistratuuri sisse ei saa, siis tuleks kannatust varuda ja mõne aja pärast uuesti proovida.

Üleriigiline digiregistratuur teeb pidevalt vabade aegade päringuid tervishoiuteenuse osutajate infosüsteemidesse. Kuigi see ei peaks nii olema, siis sõltub registratuur ka nende osapoolte süsteemide koormustaluvusest.

Järgmise nädala esmaspäevast saavad end vaktsineerimisele registreerida kõik soovijad alates 16. eluaastast. Teise doosi aega pakutakse kohapeal, mitte digiregistratuuris.

TEHIK andis täna teada, et 40+ inimestele aegade broneerimine algab neljapäeva hommikul.

"Plaan on avada varahommikul, täpset kellaaega ei oska öelda, sõltub suuresti ka tervishoiuteenuse osutajate poolt aegade avamisest ja kogu ökosüsteemi valmisolekust," ütles Engelbrecht.