Kaheks nädalaks suletakse koolid, peatatakse sportimisvõimalused, baarid suletakse varem need osad meetmetest riigis, kus on vaktsineeritud enam kui 60 protsenti rahvastikust, kirjutab The Economic Times.

„Vaatamata kõigile erakordsetele pingutustele on COVID-19 olukord riigis praegu kriitiline, kuna eelmisel nädalal teatati paljudest uutest nakatumisjuhtudest," ütles riigi terviseminister Peggy Vidot.

India ookeanis asuvas Seišellide saarestikus elab 98 000 inimest ning vaktsineeritud on 62,2 protsenti rahvast. 59% juhtudest on kasutatud Hiina ettevõte Sinopharm vaktsiini, ülejäänutel on kasutatud AstaZeneca vaktsiini Indias toodetud versiooni nimega Covishield.

Kui veel 28. aprillil oli aktiivsete haigusjuhtude arv 612, siis 3. maiks oli see näit juba 1068. 84% nakatunutest olid kohalikud. Kaks kolmandikku nakatunutest ei olnud vaktsineeritud või olid saanud ühe vaktsiinidoosi. Ülejäänud kolmandik oli saanud mõlemad vaktsiinidoosid. Seišellidel avastati juba veebruaris ka koroonaviiruse LAV-i tüvi (B.1.351), mille suhtes AstaZeneca vaktsiini võimed kordades kahanevad.