Terviseameti andmeil oli eelmisel nädalal registreerituid koroonahaiguse juhud seotud reisimisega 19 riiki, kust toodi kokku Eestisse 89 haigestumisjuhtu. Kõige rohkem haigusjuhte on seotud reisimisega Egiptusesse, kust pärines 19 haigestumist. Järgnes Rootsi 18 ja Hispaania 13 haigestumise juhuga.

Eilse seisuga on Eestis sekveneeritud 4779 proovi ning on tuvastatud 2913 UK mutatsiooniga viirustüve, üks India mutatsiooniga viirustüvi ja 51 LAV-i mutatsiooniga viirustüve.

Neist kõige ohtlikum on LAV-i tüvi ja seda on kõige enam Eestisse toodud Tansaaniast (13 haigestumist) ja Soomest (6 juhtu).

Lisaks tuvastati eelmisel nädalal LAV-i tüve poolt põhjustatud kolle ühes Tallinna ettevõttes, kus kokku on nakatunuga seotud viis edasisist nakatunut. India tüvega nakatunu sai suure tõenäosusega nakkuse Maldiividel olles.

UK tüvi on Eestis aga juba kõige levinud koroonaviiruse variant üldse see moodustab juba 97,2 protsenti kõigist nakkusjuhtudest.

Möödunud nädalal said nakkuse perekonnast 37,5% ja tööl 11,2% nakatunutest. Välismaal aga 3,4 ja kaitseväes 2,7 protsenti nakatunutest. Piiril tehti möödunud nädalal 5792 testi.