„Esialgu oleme ligi kolmandiku odavamad see on päris suur erinevus. Aga vaatame ajapikku, kuna teenuse kasutus määrab ka väga palju hinna. Mida rohkem inimesed seda kasutavad ja omaks võtavad, seda soodsamat hinda saame kõigile ka pakkuda," rääkis Fortele Bolti asutaja ja tegevjuht Markus Villig.

 Bolt Drive

Küsimusele, miks võiks Eesti klient täna eelistada konkurentidele Bolti, vastas Villig, et Bolti Drive'i kasuks räägivad kaks kriteeriumit.

„Esiteks katvus ehk kui palju autosid on saadaval ja kui suur see autode valik on. Siin me näeme, et suudame juba esimesest päevast väga head ja paremat valikut pakkuda kui konkurendid. Ning teine aspekt ongi hind selleks, et inimene isikliku auto asemel kasutaks renditeenust, peaks see olema väga taskukohane meie hinnad on oluliselt soodsamad," ütles Villig.

Bolti rendiautode pargis on kokku üle 300 rendiauto, mille seas on erineva suurusega sõiduautod, sealhulgas elektriautod ja kaubikud. Mudelitest on valikus Toyota Yaris, Toyota CHR, Škoda Scala, Škoda Kamiq, Volkswagen T-Roc, elektriauto Volkswagen ID.3 ja Volkswagen Crafter ning Arteon.

 Bolt Drive

Millest just selline autode valik kas isiklik sümpaatia? Markus Villigi sõnul pole tal endal autojuhilubegi, aga protsess oli pikk ja kaaluti kasutusmugavust, hindasid ja veel mõnda aspekti.

Teistesse linnadesse laienemine sõltub tema sõnul samuti sellest, kuidas teenus Tallinnas käima läheb. „Vaadates seda, kuidas me tõukeratastega laienesime, siis see oli väga kiire. Alustasime Tallinnast ja juba mõne kuu pärast olime mujal," ütles Villig.

Kui Eestis teenus töötab, siis võib Bolt laieneda teenusega ka välismaale. Bolt plaanib sel aastal investeerida üle 20 miljoni euro, et uut ärisuunda teistele Euroopa turgudele laiendada.

Mis puutub hindasid, siis sõidu maksumus sõltub valitud auto mudelist, sõidu kestusest ja teepikkusest. Autorendi hinnad algavad 7 sendist minuti kohta ja 15 sendist kilomeetri kohta, samuti on kõikidele mudelitele seatud maksimaalne tunni- ja päevahind.

Rentides näiteks Toyota Yarise 15 minutiks ja sõites sellega 5 kilomeetrit, tuleb sõidu hinnaks 1.80 eurot. Sama auto rentimine terveks päevaks maksab 14.90 eurot, millele lisandub kilomeetritasu. Kütuse ja parkimise eest klient maksma ei pea.

 Bolt Drive

Kuniks teenus on saadaval vaid Tallinnas, tuleb kõik sõidud alustada ja lõpetada just selles linnas.

Bolt Drive'i teenus toimib samal põhimõttel nagu Bolti tõukerataste või sõiduteenuse kasutamine. Esmalt tuleb kliendil avada Bolti rakendus ja valida Bolt Drive'i vaade. Konto loomiseks peab kasutaja läbima isikutuvastuse, selleks tuleb üles laadida foto iseendast ja oma juhiloast. Pärast konto loomist näeb kaardil lähedal asuvaid sõidukeid, mida saab rakenduses broneerida. Broneeringu kinnitamise järel on sõidu alustamiseks aega 15 minutit. Sõidu lõppedes ja sihtkohta jõudes tuleb auto parkida Tallinna piires rakenduses märgitud parkimisalale.

Bolt Drive'i kasutamiseks peab juht olema vähemalt 20-aastane, omama B-kategooria juhilube ja vähemalt aastast autojuhtimise kogemust.

Škoda: Boltiga koostöö on strateegiline otsus

Škodasid maale toova AS Auto 100 müügijuhi Gert Rohtla sõnul toob Bolt Drive Tallinna tänavatele muuhulgas ligi 200 uut Škodat.

“Meie jaoks ei ole Bolti uue teenusega liitumine mitte lihtsalt järjekordne tehing ammuse koostööpartneriga, vaid ennekõike väga oluline strateegiline ja tulevikku vaatav otsus ajal, kui maailm, inimesed ja harjumused muutuvad," ütles Rohtla. "Škoda tahab olla osa Bolti laienemisest, sest meie autode hea hinna ja kvaliteedi suhe ning üha jätkusuutlikumad uued mudelid sobivad selleks, et koostöös Boltiga uuest kasvavast ärimudelist osa saada ja maailma muutmises kaasa lüüa.”