Vrije ülikooli juures töötavad hollandi teadlased tegid kindlaks, et türanno suutis sammuda kuni ümmarguselt 5 km/h. Kes kiirelt kõnniks, pääseks ilmselt tema eest ära – ei peaks jooksmagi!

Selle tähtsa uudise maailma ette toonud uuringu peaautor paleontoloog Pasha van Bijlert lisab, et T. rex'i kõndimise juures on tähtis roll ka tema jurakal sabal, mis võis olla kuni kuue meetri pikkune (ehk pool tema pikkusest).

Türannosauruse kehaehitust arvestades aitas säärane saba talle sobivat liikumisrütmi anda ja üles-alla vetrudes seda ka hoida. Nagu selles lühivideos:

Van Bijlert ja kolleegid arvutasidki türanno kõndimiskiiruse tema saba liikumist kujutava raalmudeli põhjal, võttes "modelliks" Hollandis asuvas loodusloomuuseum-uuringukeskuses Naturalis asuva fossiili, kellel nimeks Trix. Nad leidsid, et just Trix võinuks sammuda kiirusega kuni 4,6 km/h.

Teadlasi üllatas kokkuvõttes enim see, et türannosuruse kõnnikiirus on sarnane paljude eri loomade omadega, kes tänapäeval eksisteerivad.

"Inimesed, jaanalinnud, hobused, elevandid, kaelkirjakud, gnuud ja gasellid jagavad kõik eelistatud kõndimiskiirust, vahemikus umbes 3,5–5 km/h. See hõlmab nii kahe- kui ka neljajalgseid, nii üsna väikseid kui ka suuri loomi," ütleb van Bijlert.