JLR teatel seisatakse alates esmaspäevast Halewoodi ja Castle Bromwichi tehased.

"Oleme kohandanud teatud sõidukite tootmisgraafikuid, mis tähendab, et meie Castle Bromwichi ja Halewoodi tootmistehased töötavad alates esmaspäevast, 26. aprillist piiratud aega mitte midagi tootes," teatas tootja BBC teatel. "Teeme probleemide lahendamiseks tihedat koostööd tarnijatega ja võimalusel klienditellimustele avaldatava mõju minimeerimiseks."

Castle Bromwich valmistab Jaguar XE, XF ja F-Type mudeleid. Halewood toodab Range Roveri, Evoque'i ja Land Roveri Discovery Sport autosid. Tootmine kolmandas, Solihullis asuvas tehases jätkub.

Covid-19 pandeemia ja tulekahju Jaapani kiibitootja Renesas Electronicsi tehases on suurendanud kiipide nõudlust kogu elektroonikamaailmas.

Renault, Daimler, General Motors ja Volkswagen on kõik viimastel nädalatel eri aegadel tootmisliinid peatanud või teatanud selle ohust.

Kaasaegsed autod sisaldavad keerukat elektroonikat ja sõltuvad suuresti pooljuhtidest, mida kasutatakse süsteemides alates mootori juhtimisest kuni parkimiskaamerateni.

Väljaande The Truth about Cars andmeil teateas ka Mercedeste tootja Daimler, et on sunnitud 18 000 töötajat suunama vähendatud tööajaga graafikutele - põhjuseks ikka kiibipõud.