Sellisele küsimusele on väga raske vastata, sest andmete kogumine on nutiseadmetes väga ulatuslik ja selle kõiki võimalusi ei pruugi me teadagi (vähemalt avastab keegi neid aeg-ajalt juurde).

Küll aga võib kindlalt väita, et kui nutiseade lihtsalt käima panna või seda lihtsalt sisselülitatuna hoida, siis kogub rohkem andmeid Google'i opsüsteem Android.

Iirimaal asuva Trinity kolledži informaatikaprofessor Doug Leith uuris asja ning ütleb, et vahe on umbes 20-kordne.

Leithi andmetel saadab Androidi seade käivitumise järel Google'i poole teele umbes 1 MB jagu andmeid, õunalogoga seade aga Apple'ile 42 KB.

Saadetavate andmete hulgas on nt seadme asukoht, telefoninumber ja kasutatav mobiilivõrk. Isegi mitte parajasti kasutatav seade saadab nn taustserverile (ingl back-end server) andmeid keskmiselt iga nelja ja poole minuti tagant.

Seadme mittekasutamise ajal tegelevad sellega nii opsüsteem kui ka eelpaigaldatud äpid ja teenused. iOS-is näiteks Siri, Safari, iCloud – Androidis aga Chrome, YouTube, Google Docs, Safetyhub, Google Messenger, seadme kell ja Google'i otsiriba.

Isegi kui sa oma telefoni ei näpi, saadab see iga 12 tunni jooksul Google'ile umbes megabaidi jagu infot, või Apple'ile 52 KB.

Google'ile ei meeldinud selline tulemus põrmugi. Firma esindaja kommenteerija saidile ArsTechnica: "Me leidsime uurija metoodikas andmemahu mõõtmisel vigu ega nõustu töös toodud väitega, et Androidi seade jagab 20 korda rohkem andmeid kui iPhone.

Meie uurimuste kohaselt on need leiud lausa kordades mööda pandud. Me jagasime oma tähelepanekuid ka uurijaga enne, kui ta oma töö avaldas."

Leith kommenteeris hiljem, et Google'i vastus avalikkuse ees erines sellest, mida tema sai eravestluse käigus, ning ta palub firmat oma avalikku kommentaari muuta.

Google vastas omakorda, et jääb oma algsele avaldusele kindlaks, aga enamik Leithi uuringust oli siiski täpne.