Kui soovite järgmise trenni käigus põletada võimalikult palju rasva, jooge pool tundi enne alustamist kohvi. See võib rasva põletamist märkimisväärselt mõjutada, eriti päeva teises pooles.

15 meessoost katsealusega läbi viidud katse raames täheldasid uurijad, et kolme milligrammi kofeiini manustamine ühe kehakilogrammi kohta võib rasvade põletamise tempot aeroobse treeningu käigus oluliselt kiirendada.

Ilmnes, et kohviannus suurendab maksimaalset rasvade oksüdatsiooni tempot (ingl MFO; maximal fat oxidation rate) — parameetrit, mis näitab, kui tõhusalt organism rasvu põletab — keskeltläbi 10,7% hommikusel ajal ja 29% pärastlõunal.

See kinnitab meie seniseid teadmisi maksimaalse rasvade oksüdatsiooni tempo kohta — nimelt, et see on sarnaselt üldise aeroobse suutlikkusega hommikul madalam kui pärastlõunal.

15 katsealust tegid nelja nädala jooksul suvalises järjekorras läbi neli katset, mille raames manustasid kell kaheksa hommikul ja kell viis õhtul kas platseebot või kofeiinisisaldusega toidulisandit.

Tulemused näitasid, et kofeiini manustamine 30 minutit enne aeroobse treeningülesande täitmist suurendas rasvade oksüdatsiooni maksimaalset tempot kellaajast hoolimata.

Hispaanias Granada ülikooli füsioloogide avaldatud töö annab mõista, et üks kohvijook kombinatsioonis mõõduka pärastlõunase treeninguga on parim variant neile, kes tahavad aeroobse trenniga rasva põletada.

Väikese valimiga, ent tähelepanuväärne uuring ilmus teadusajakirjas International Society of Sports Nutrition.