Seda küll esialgu teoreetiliselt, kuna toote ilmumisaeg on lahtine ning sel aastal pole veel saadaval ka emaplaate ega protsessoreid, mis DDR5 toetavad. Olukord muutub usutavasti järgmisel aastal.

Küll on sellisel kaubal minekut valdkondades, kus andmetöötlusvägi on prioriteet: superarvutid ja tehisintellekti-lahendused, sh masinõpe.

Samsungi 512 GB DDR5-muutmälu moodul pakub ühel kanalil kuni 7200 Mbit/s (umbes 57,6 GB/s) amdmekiirust, mis ületab eelmise põlvkonna DDR4 tipud veidi enam kui kahekordselt. (DDR4 3200 – 25,6 GB/s)

Samsungi 512 GB DDR5 moodul koosneb kaheksast kihist 16 GB DRAM-kiipidest ja põhineb Inteli HKMG- ehk High-K Metal Gate'i tehnoloogial, mis laseb tihedamaid kiipe pressida ja mh vähendab voolutarvet 13% võrra.

Samsungi DDR5 ühildub Inteli tulevaste "Sapphire Rapids" Xeon Scalable'i protsessoritega, millel on kaheksa kanaliga DDR5 mälukontroller. See teeb võimalikuks mitmeterabaidised mälukorraldused ja andmekiirused kuni 460 GB/s. Samuti oskab DDR5-ga midagi peale hakata usutavasti AMD Zen 4 tulevane platvorm.