Inimesed, kes sotsiaalministeeriumi hinnangul mõnda riskirühma kuuluvad, ilmus vastav teade portaali avalehel üleval vasakus nurgas punasel taustal valge kirjaga pärast seda, kui nad olid keskkonda digilugu.ee sisse loginud.

Selliseid inimesi on vaktsineerimise korralduse eest vastutava sotsiaalministeeriumi asekantsleri Maris Jesse sõnul täna ligemale 369 000. Uuendus viidi Digilukku sisse reede õhtul ning nädalavahetusel toimus selle toimivuse testimine.

Portaali haldava TEHIKu juht Katrin Reinhold arvas reede õhtupoolikult usutluses ajakirjanikele, et vaevalt digilugu.ee uuenduse järel kasvava koormuse tagajärjel sarnaselt 11. märtsile "kokku kukub". Paraku see täna hommikul juhtus.

Forte tänahommikuse uudise peale langes keskkond aga rivist välja. Põhjus oli viga uuenduse arenduskoodis (loojaks riigihanke võitnud Industry62 OÜ), mis omakorda tingis selle, et digilugu.ee ei pidanud väiksemalegi koormuse kasvule vastu. Kella 10 ajal hommikuks oli portaal rivist väljas:

Kell 13.20 andis TEHIK teada, et digilugu.ee portaal on taas töökorras ning töötab ka riskipatsientide kuvamise lahendus. Kella 15 ajal aga võeti kogu uuendus tagasi ja nüüd ei kuvata enam kellelegi, kas nad kuuluvad riskirühma või mitte. Enne seda oli inimestele hakatud kuvama ka valet infot nende ravikindlustuse kohta.