Kas võrdlustabel sellest, milliseid mudeleid Eesti kolme mobiilioperaatori võrkudes enim kohtab, annaks teistsuguse (mitmekesisema) tulemused? Forte uuris järele. Oma mullused esikümned esitasid Elisa, Tele2 ja Telia.

Need on Eesti mobiilivõrkudes enim kasutatud telefonid 2020. aastal:

Ja näe imet. Pilt on heas mõttes sama üksluine kui müügipingeridade puhul. Ikka Apple ja Samsung, näpuotsaga teisi tootjaid lisaks!

Kui võrrelda ülaltoodud tabelit mulluse üldise müügitabeliga, siis on reaalne seis isegi rohkem Apple'i kasuks.

2020. a Eestis enim müüdud telefonide seas on kaheksa Samsungi ja seitse Apple'i mudelit. Samal perioodil Eesti võrkudes enim kasutatud telefonide seas on aga hoopis kaheksa Apple'i ja neli Samsungi mudelit.

Pelgalt kasutuse põhjal jõudis operaatorite esitatud TOP-10-tesse vaid neli muu tootja aparaati, kaks Huaweid, üks myPhone, üks Nokia. See on inimeste eelistustest ilmselt koguni täpsem ülevaade kui müügitabel – viimane on koostatud vaid nelja suure edasimüüja tulemuste põhjal, võrguinfo hõlmab aga kõiki võimalikke telefone.

Kasutamis-pingerida näitab ka, et paljud ei loobu armsaks saanud telefonidest kuigi ruttu. Kõigi kolme operaatori võrkudes esikohale tulnud iPhone 7 ilmus ju 2016. a septembris ehk on neli ja pool aastat vana. Ka on liikvel märkimisväärne hulk esimese põlvkonna iPhone SE'sid, mil täitub kuu lõpupoole viies sünnipäev.

Samuti on kohal 2017. aasta Samsung Galaxy J3, kuigi selle tootja puhul on üldiselt kasutuses pigem uuemad mudelid, eriti 2019. aastast.