Nubia mänguritelefone esindava RedMagic-pere uus mudel pakub oma kolme variandi vahendusel vähemalt kaht rekordit: 18 GB töömälu ja 165 Hz värskendussagedusega ekraani.

Lisaks toetab seade 120 W kiirlaadimist – sellise kiiruse võimaldamiseni on seni jõudnud üldse vaid mõni üksik telefon (Vivo iQOO 7, Xiaomi Mi 10 Ultra). Läänes tuntud tootjate rekord on hetkel 65 W, millist pakub OnePlus 8T.

Nii kiiret laadimist tahaks enne soovitamist tegelikult esmalt proovida, et kuidas see seadme elueale mõjub, eriti pikema aja jooksul nagu näiteks aasta.

Igatahes, mänguritelefonile sobivalt on RedMagic 6-el ka 400 Hz õlanupud ja juurde võib osta kahe ventilaatoriga termoelektrilise jahutussüsteemi.

RedMagic 6 ilmub kolme variandina, kõigil on:

  • 6,8-tolline 1080 x 2400 piksliga AMOLED-ekraan, sõrmejäljelugeja klaasi alla peidetud
  • uusim-vägevaim Snapdragoni kiip 888
  • opsüsteem Android 11
  • 8 MP esi- ja kolmik-põhikaamera (64 MP + 8 MP ülilainurk + 2 MP makro)
  • 3,5 mm kõrvaklapipesa


Nii et lipulaev mis lipulaev! Samsungil ja teistel suurtootjatel annab sellist komplekti üle lüüa.

RedMagic 6 kõige odavamal variandil on klaasist tagakülg, 5050 mAh aku, 66 W kiirlaadimine ja minutis 18 000 pööret tegev ventilaator.

6 Pro tagaküljel on ka alumiiniumplaat, et töötades tekkivat kuumust tõhusamalt ära juhtida, lisaks teeb ventilaator lausa 20 000 pööret minutis. Aku on "ainult" 4500 mAh, aga kiirlaadimine kasvab 120 W-ni, nagu mainitud.

6 Dao eriväljalase pakub lisaks osaliselt läbipaistvat korpust, helendavat ventilaatorit ja 16 või 18 GB töömälu.

Hiinas algavad kolme variandi hinnad eeltellimisel 3799, 4399 ja 5599 jüaanist ehk vastavalt umbes 490, 570 ja 725 eurost. 18 GB töömäluga Dao maksab 6599 jüüani ehk umbes 850 eurot.

Tootja foto

Nagu mitmed teised Hiina tootjad, plaanib Nubia pärast Huawei langust USA-Hiina kaubandussõjas läänes kanda kinnitada – millal veel kui mitte nüüd. RedMagic 6 peaks aprilli alguses väljaspool Aasiat müügile jõudma ja pakub usutavasti ka Google'i teenuseid.

Nubia on Eestis praktiliselt tundmatu tootja, aga hv.ee osutusel pakuvad siinsed edasimüüjad selle varasemaid telefone küll. Äkki on rekordite poole püüdlev RedMagic 6 just see, mis Nubia ka meie kandis kuulsa(ma)ks teeb?

Telefoni väärtus sõltub mõistagi eelkõige kooste-, komponentide ja kaamerate kvaliteedist, mitte tehnilistest näitajatest. Aga tuleb tunnistada, et Nubia RedMagic 6 näitajad avaldavad muljet.

Nüüd oleks telefonifännidel põnev, kui juhtuks midagi, mis ka Apple'i positsiooni ses vallas kõigutab ning väiksemaid näljasemaid rivaale aktiivsemaks muudab...