Selle uusim näide on varustada mitmesuguseid paljude poolt ja tihti puudutatavaid pindasid hologramm-nuppudega, et näpp jääks tegelikult õhku pidama ega puutuks füüsilise objektiga kokku. Näiteks WC-pottide puhul.

See pole veel midagi, mida tavaelus kohata võib, aga Jaapani ettevõte Murakami Corporation plaanib koostöös Parity Innovations'iga täpselt sellist uuendust. Mis pole tõusva päikese maa tehnoloogialembust arvestades (sh WC-de puhul) sugugi kummaline.

Koroonaviirus ei levi inimeste puudutatud pindadele jäänud viiruseosakeste kaudu sugugi väga tõhusalt. Aga kuna pandeemia alguses sellise ohuga (väheste teadmiste tõttu SARS-CoV-2 kohta) arvestati, on avalikus ruumis igasuguste asjade käega puudutamise hirm paljudele siiski külge jäänud.

Liftinupud, ukselingid, tualettpoti nupud ja paljud muud sarnast... kes poleks pärast pandeemia alguset mõelnud, et tahaks kuidagi nende puudutamist vältida, eks. Selles mõttes pakuksid hologramm-nupud inimestele avalikus ruumis liikudes kindlasti palju psühholoogilist tuge.

Kõige parem, et selline hologrammnuppude paneel ei pea piirduma WC-pottidega. Nendega saaks tulevikus varustada ka sularahaautomaadid, liftid ja kõik muu sellise, mille puudutamine enam nii petlikult turvaline ei tundu nagu enne pandeemiat.

Kuidas taoline lahendus toimib? Infrapunasensorid jälgivad näppude liikumist ja neid toetav tarkvara arvutab välja, mida kasutaja täpselt teha tahtis. Kuna inimene vajutaks kindlaid õhus "rippuvaid" nuppe, siis on sensoritel vist üsna kerge näpu liikumist tabada, ja tarkvaral sellega seonduvat käsku "taibata".

Murakami plaanib hologrammnuppudega paneelid masstootmisse tuua 2022. aastal.