Just selline küsimus tekkis ühismeediasaidi Reddit kasutajal u/GreedyPaint, kes mahutas hobi korras täispika filmi 1,44 MB flopikettale, esitas seda spetsiaalselt kohendatud videomakilt ja tegeleb sellega hobi korras ka edasi.

Ta kirjutas selleks x265-videokoodeki, mis tihendab videopildi 120 x 96 pikslile ja esitab seda kiirusega neli kaadrit sekundis. Nii õnnestus tal flopikettale mahutada moodne animaklassika "Shrek", mis varem mahutatud 4,7 GB DVD-le. Flopivariant nõuab sellest andmeruumist kõigest 0,03%!

Videomakiga on leiduril minivormingus kodukino viljelemiseks ühendatud flopilugeja ja arvuti Raspberry Pi. Kui süsteem käivitada, palub see flopiketta sisestamist ja hakkab seda saades kohe sisu maha mängima.

Heli ja pildi kvaliteet saavad seeläbi muidugi kõva hoobi, et film on kõigest 1,37 MB suuruseks tehtud, aga kuhu see maailm jõuaks, kui keegi midagi ei uuenda, eksju.

u/GreedyPaint plaanib järgmiseks püüda täispikka filmi vinüülplaadile suruda.

Kes pole 1,44 MB mahuga ehk 3,5" flopiketastest (ingl floppy disk) kuulnudki, teadku, et need jõudsid müügile 1986. a ning olid umbes sajandivahetuseni arvutikasutajate seas väga levinud välise massmälu tüüp. Nagu tänapäeval mälupulgad ja arvuti külge ühendatavad kõvakettad või SSDd.

Tüüpiline 3,5-tolline flopiketas:

(Foto: Wikimedia Commons /