Euroopa digipöördest ja globaalsetest trendidest digitaalvaldkonnas arutavad president Toomas Hendrik Ilves, Euroopa Parlamendi saadik ja ÜRO peasekretäri digikoostöö arendamise Kõrgetasemelise Paneeli liige Marina Kaljurand ja tehnoloogiakonverentsi North Star AI looja Triin Mahlakõiv. Vestlust juhib ajakirjanik Neeme Raud.

„Aasta tagasi tuli Euroopa Komisjon välja ambitsioonika digipöörde plaaniga ning aasta jooksul on Komisjon esitanud mitmeid konkreetseid ettepanekuid, nagu digitaalne ühisturg, digiteenuste ühisturg ja andmestrateegia," ütles Marina Kaljurand.

Kaljuranna hinnangul on pandeemia digiteemasid veelgi võimendanud: „Alustades võimalustest, mida internet pakub ning lõpetades väljakutsetega, mida see endaga kaasa toob - globaalselt, regionaalselt, aga ka igale Euroopa Liidu liikmesriigile."

Marina Kaljuranna sõnul tulevad arutlusele teemad küberjulgeolekust, globaalsete digitrendide ja Eesti digikuvandini. „Millised on arutelud ÜRO-s? Mida tähendab ühtne digiteenuste turg Euroopa Liidus? Mida teha, et murda Euroopa Liidu hirmu digiID ees? Kas ja kui palju peaks reguleerima ja maksustama sotsiaalmeediaplatvorme? Kui palju vastab Eesti tegelikkus meie kuvandile digivaldkonnas?" nimetas Kaljurand mõningaid küsimusi, millele arutelu käigus vastuseid otsitakse.