Erainvestorite hinnangul 5 miljardit dollarit väärt olev ettevõte on kümne tegevusaasta jooksul oma tegevust märgatavalt laienenud ja ei ole enam pelgalt üle öökeani soodsaid rahaülekandeid tegev startup - nüüd nimetab ta ennast piiriüleseks maksevõrgustikuks.

"Aastal 2011 inimeste rahaülekandeteenusena käivitatud ettevõte on laienenud, et rajada piiriülene maksevõrgustik aitamaks muuta rahvusvahelist pangandust oma 10 miljonile kliendile odavamaks, kiiremaks ja meeldivamaks," selgitas ettevõte on nimevahetuse teates.

Wise'i juht ja kaasasutaja Kristo Käärmann kinnitas, et ettevõtte missioon jääb samaks. Kliendid saavad juba kasutada uut veebisaiti aadressiga wise.com. Lõplik üleminek uuele kaubamärgile toimub 2021. aasta märtsis. Põhitoodete gruppe saab klientidele olema kaks: Wise ja Wise Business.

Wise vahendab praegu igas kuus ligi 4,5 miljardi naela ulatuses piiriüleseid tehinguid ning väidab, et aitab klientidel säästa umbes miljard naela aastas võrreldes vanakooli pankadega. Ettevõte väljastab ka oma deebetkaarti.

Wise kinnitab ka, et pakub klientidele kõige rahvusvahelisemat kontot, millel saab hoida raha 55 erinevass valuutas, sh kontonumbriga 10 valuutas. Klientide kontodel olevat praegu üle 3 miljardi naela väärtuse raha ning deebetkaarte on väljastatud 1,4 miljonit.

Viimase 12 kuu jooksul on Wise'i klientideks hakanud üle 150 000 ettevõtte, kuna ettevõte pakub ka hulgiväljamaksete ja mitme kasutajaga konto teenuseid.

Wise'i suurimas, Talinnas asuvas arenduskeskuses töötab praegu 1000 inimest. Kokku on ettevõttes 2200 töötajat, kes tegutsevad 14 kontoris üle maailma - Tallinna kõrval veel näiteks peakontoris Londonis, Singapuris, New Yorgis ja São Paulos.

Wise on esmaste investeeringute ning teiseste aktsiamüügi voorudega kaasanud üle miljardi dollari. Investorite seas on D1 Capital Partners, Lead Edge, Lone Pine, Vitruvian, IVP, Merian Chrysalis Investment Company Ltd, Andreessen Horowitz, Sir Richard Branson, Valar Ventures ja Max Levchin PayPal'ist.