Blizzard üllitab tänavu märulrollika "Diablo II" värskendatud variandi, mis ilmub Windowsi, PlayStation 4 ja 5, Xbox One'i ja Series X/S-i ning Switchi väljalasetena. Kaasas on aasta hiljem valminud lisapakk "Lord of Destruction".

Sisu üldjoontes ei muutu, aga "Resurrected"-väljalaskel on moodsam ja teravam visuaalne pool (kuni 4K ja 144 Hz ekraanidele), Dolby Surround 7.1 heli, algupäraste põhjal uuesti renderdatud vaheklipid ning põhitrumbina võimalus sama seiklust eri seadmetel jätkata (cross-progression).

Viimane toimib esialgu sama perekonna seadmete vahel (Xboxidel või PlayStationitel), aga tulevikus lubab tootja siin ka Windowsi arvuti kampa võtta ja kohtvõrgus koostöövaliku lisada.

Vanadele fännidele pakuvad mh rõõmu:

  • pagasiruumi jagamine kõigi tegelaste vahel, nii et kraami kogumiseks ei pea eraldi tegelast looma (pagasiruum jääb sama suureks kui varem)
  • võimalus kulda üles korjata vaid sellest üle joostes (selle võimaluse saab ka välja lülitada)
  • modifikatsioone saab luua
  • saab nupuvajutusega liikuda algupärase ja uuendatud graafika vahel


"Resurrected" valmib Blizzardi tiimi ja ameeriklaste firma Vicarious Visionsi koostöös, mille Activision Blizzard just hiljuti enda omaks tegi.

Vicarious Visions on tuntud peamiselt taskukonsoolimängude vorpijana, näiteks Game Boyde "Tony Hawk'sid", aga ka suuremate projektide lisatiimina (mh "Guitar Hero" eri väljalasked). Mullu tõi firma arvutile, PS4-le ja Xbox One'ile veel kaks rulatamisklassikat ühes komplektis ehk "Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2".

"Diablo II" on 2000. a juunis ilmunud kuldne märulrollika-klassika, mida fännid naudivad isegi tänaseni, eriti veebivariandis. "Resurrected" sisaldab, nagu mainitud, ka lisapakki, hind 40 eurot. Kes tahab ka "Diablo III" ja mõnda lisaboonust, saab osta 60eurose variandi.

Põnevusega oodatud "Diablo IV" kohta on Blizzardi esindajad öelnud, et vaevalt see tänavu valmis saab. Aga veel mõni aeg tagasi ei julgenud nad ka "Diablo II" uusvarianti välja lubada, kuna osa algkoodist oli kaduma läinud...

Vaata, milline värskendatud "Diablo II" välja näeb: