Riigi Teatajas avaldatud korraldusest selgub, et Jens Haug lahkus ametist 12. veebruarist ja seda tema enda algatusel.

Veebruari alguses Eesti Vabariigi valitsus eraldada ohutusjuurdluse keskusele Estonia vraki allvee-uuringuteks kolm miljonit eurot. Eesmärk on tuvastada eelnevalt dokumenteerimata aukude päritolu - selleks tuleb uurida ka merepinda - ja nende võimalik mõju aastatel 1994-1997 tegutsenud rahvusvahelise Õnnetuse Uurimise Ühiskomisjoni (JAIC) järeldustele parvlaev Estonia uppumise kohta.

Selleks, et vraki juurde sukelduda saaks, peavad Rootsi ja Soome muutma oma seaduseid, mis hetkel kriminaliseerivad tegevuse parvlaeva Estonia vraki juures. Jens Haug ütles eelmisel nädalal, et ettevalmistused käivad tegelikult juba praegu ning ilmselt hakatakse aja kokkuhoidmiseks ka peatöövõtjat hankega otsima varem. Kõige varem alustatakse allvee-uuringutega sel sügisel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, mille all OJK tegutseb, pressiesindaja Rasmus Ruuda kinnitas Fortele, et avalik konkurss OJK uue juhi leidmiseks hetkel käib. Avalduste esitamise tähtaeg oli 4. jaanuar.

Estonia huku uurimist veab hetkel Elerin Urbalu OJKst. Sellel keskusel on vaid neli töökohta, neist laevaõnnetustega tegeleb üks.