„95 sobib reeglina kõikidele bensiinimootoriga sõidukitele ning see on kõige turvalisem valik, kui on kahtlusi, millist tüüpi bensiini kasutada. Mootoribensiin 95 on valdavas osas Euroopast ka niinimetatud standardbensiin," ütles Raimo Vahtrik.

Vahtrik lisas, et kuigi sõidukisse, millel on ette nähtud mootoribensiini 95 kasutamine võib tankida ka bensiini 98, siis ei ole see enamasti mõistlik, kuna on tarbijale kulukam ning keskkonnale koormavam.

Ta märkis, et 98 oktaaniarvuga mootoribensiin on 95 bensiinist detonatsioonikindlam ehk võimeline vastu seisma iseplahvatuseta kõrgemale temperatuurile ja rõhule mootoris.

„Harilik oktaaniarvuga 95 bensiin hakkab suure surveastmega mootori rasketel töörežiimidel detoneeruma, mistõttu kaob võimsus ja suureneb kütusekulu, kuna bensiin ei jõua ära põleda. Seetõttu soovitatakse võimsates ja kõrge surveastmega töötavates mootorites kasutada mootoribensiini 98," selgitas Vahtrik.

Seega sobib mootoribensiin 98 iseäranis hästi ka vee-, metsa- ja aiatehnikale, kus töötamine toimub niiskes keskkonnas või veekogudel ja mille mootorid vajavad kõrgetel pööretel suuremat võimsust.