„Otsus luua protsessor, mis tagaks seadmete veelgi tõhusama töö isegi äärmiselt keeruliste ülesannete täitmisel, on Maci viimase paari aastakümne üks olulisemaid uuendusi. Inimesed, kes neid arvuteid kasutavad, märkavad uuendusi kindlasti, sest tänu arvuti kiirele toimimisele saavad nad palju lühema ajaga veelgi rohkem tehtud,” selgitas Apple’i sertifitseeritud müügiinsener Andrej Michailov.

Võimas M1 kiip on olemas Apple’i uutes arvutites Macbook Air ja MacBook Pro (13"), sülearvutites ning ka Mac Mini lauaarvutites. Uus kaheksatuumaline protsessor tagab ligi kolm korda kiirema arvuti töövõimekuse.

Ka piltide töötlemine on paranenud. Uute arvutite väljatöötamise ajal tehtud testid näitavad, et M1 kiibiga seadmed suudavad videoid ja fotosid redigeerides või lihtsalt palju seadme mahtu nõudva tarkvaraga töötades graafikat uuesti luua. Samal ajal on see kordades energiasäästlikum ja sisaldab akut, mis suudab juhtmevabalt töötada ligi 20 tundi korraga.

Võimas protsessor, kauakestev aku ja veelgi parem graafika

Uued MacBooki sülearvutid on ligi kolm korda kiiremad kui eelmise generatsiooni mudelid. Kõik arvuti põhielemendid on ühes kiibis, mis muudab arvuti veelgi tõhusamaks ja kiiremaks.

MacBook Air ja Mac Mini suudavad nüüd korraga töötada ligi kaks korda kauem kui varem, mis esimest korda võimaldab neil kasutada viienanomeetrilist tehnoloogiat. Uue 13-tollise MacBook Pro aku suudab aga juhtmevabalt töötada ligi 20 tundi korraga, mis teeb sellest Maci ajaloo kõige pikema akukestvuse.

Uued mudelid võimaldavad veelgi paremat ühilduvust teiste Apple’i seadmetega. Apple’i nutiseadmete sujuv ökosüsteem on muutunud veelgi tõhusamaks. Kõik seadmed saavad nüüd kasutada samu rakendusi, mis kiirendab tööprotsessi ja parandab kasutajakogemust.

M1 eristab ülitäpset graafikaprotsessorit. Selle töötlusvõime võimaldab muuta ja redigeerida eriti professionaalse kvaliteediga videoid ning kiiremini fotosid töödelda – kõike seda, kasutades uusimaid 3D- või muid graafilise disaini programme – ja mängida ka eriti kõrge resolutsiooniga mänge.

Märkimisväärsed muutused igas mudelis

M1 kiip tõi kõige rohkem muutusi just MacBook Airi mudelile, kõige õhemale ja kergemale Apple’i sülearvutile. Nüüd võimaldab see ligi kolm korda kiiremat töövõimekust ja viis korda kiiremat pilditöötlust. Kõik rakendused ja programmid avanevad kordades kiiremini, arvuti on võimeline käsitlema graafiliselt väga võimsaid arvutimänge ning akukestvus on ligi 20 tundi, mis on Apple’i ajaloo pikim akukestvus. Tänu uuele jahutussüsteemile puudub arvutil ventilaator, mis muudab selle tõeliselt vaikseks. See mudel sobib ideaalselt töö või koolitööde tegemiseks ja muudeks igapäevategevusteks.

Ka MacBook Pro (13") võimsus on suurenenud. Peaaegu kolm korda tõhusam protsessor ja viis korda kiirem graafiline töötlus panevad tõesti suurt erinevust tundma. M1 kiibi abil on palju kergem toime tulla keeruka töö ja suurte mahtudega. Seda mudelit naudivad eriti need, kes töötavad palju visuaalse materjali töötlemisega: fotode redigeerimine, videote loomine ja töötlemine, 3D-rakendustega töötamine. See sobib ideaalselt ka mis tahes valdkonna spetsialistidele. Uue mudeliga on võimalik ka paljusid tavapäraseid toiminguid teha palju kiiremini. See on ka uskumatult energiasäästlik, võimaldades akul töötada kuni 20 tundi – kauem kui kunagi varem Maci ajaloos.

Väike, kuid võimas Mac Mini lauaarvuti on nüüd kolm korda kiirem kui eelmise põlvkonna mudelid ja sellel on ka kuus korda kiirem graafika. See tähendab, et uus mudel võimaldab kogu töö veelgi kiiremini lõpule viia. Ka keerukad graafilised rakendused (näiteks Adobe Photoshop) töötavad laitmatult. M1 kiibiga integreeritud tehnoloogiad võimaldavad Minil edestada teisi, palju suuremaid ja kohmakamaid arvuteid. Arvutid suudavad täita äärmiselt keerukaid ülesandeid, kasutades umbes 60 protsenti vähem energiat kui eelmise põlvkonna mudelid. See kõik sisaldub legendaarses, üliväikeses, vaid 7,7-tollises (19,7 cm) ruudukujulises korpuses. Tegemist on kindlasti ühe parima koduarvutiga.

Uued täiendatud operatsioonisüsteemiga arvutid


M1 kiip on loodud töötama koos ühe maailma kõige arenenuma arvutite operatsioonisüsteemiga –MacOS Big Suriga. Värskendatud pole mitte ainult selle kujundust, arendatud on ka palju uusi funktsioone, kasutajaliideses tehti mitmeid olulisi muudatusi ja tutvustati ka suurimat rakenduste komplekti.

Veebibrauseri Safari täielik uuendus sisaldab suuremaid isikupärastamisvõimalusi, paremat tõhusust ja energiatarbimist, samuti paremat andmekaitset. Lisaks on uuendatud ka Mapsi, Searchi ja iMessage’i omadusi.

Esimest korda on võimalik uutes Maci arvutites kasutada enamikku lemmikutest iPhone’i ja iPadi rakendustest. Samuti on nüüdsest võimalik kasutada mitmeid võimsaid programme, mis on välja töötatud ja kohandatud M1 kiibi jaoks. Kõik muud rakendused, mis on töötanud varasematel Maci mudelitel, töötavad sama hästi ka uutes M1 kiibiga arvutites.

Hetkel on iga Maci mudeli ostuga kaasas üks aasta tasuta Apple TV kasutamisvõimalust. Parimate nutiseadmete pakkumiste kohta loe lähemalt SIIT.

Jaga
Kommentaarid