Sandor Liive märkis, et uue valitsuse koalitsioonileppe kohaselt on antud lubadus lõpetada põlevkivist elektritootmine just 2035. aastaks.

„See on ka aasta, mil võiks Eestis esimene kaasaegne väike moodultuumajaam juba elektrit toota. Enne elektritootmist tuleb jaam aga valmis ehitada, enne ehitust planeerida, jaamale koht ja sobiv tehnoloogia leida. Enne planeerimist aga tuleb aga planeering valitsuse poolt ametlikult algatada ja selle otsuse saab teha ainult koos Eesti rahvaga," ütles Sandor Liive tänasel Fermi Energia korraldatud konverentsil.

Liive sõnul peab uus keskkonnaminister Tõnis Mölder sisuga täitma eelmise valitsuse otsuse luua riiklik tuumaenergia töörühm.

Ta märkis ka seda, et Belgia ettevõte Tractebel on saamas Fermi Energia osanikuks. Koostööd teeb ettevõte ka nii Rootsi energiaettevõttega Vattenfall kui Soome Fortumiga. Peagi saavad kõik ettevõttesse investeerida ka läbi Funderbeami keskkonna.

Liive märkis ka seda, et Eestis pole juba aastast 2013 rajatud ühtegi uut suurt tuuleparki ning 55 protsenti Eestis tarbitavast elektrist täna imporditakse, päikesepargid suudavad toota aga vaid 1,6 protsendi siin tarbitavast elektrist.