Just seepärast on tänapäeva kõrvaklappide puhul nende mürasummutusvõime vähemalt sama oluline, kui neid kõrva jõudvad suurepärased hertsid ja bassid. Samsung tõi möödunud nädalal turule uued juhtmevabad kõrvaklapid Galaxy Buds Pro ja ta on saanud tõesti väga hästi hakkama mõlemaga. Lisaks suutnud luua klapid, millel puuduvad tobedalt tolgendavad pulgad ja mis ka tõesti tohedalt kõrvas püsivad.

Käisin täna hommikul jooksmas ja panin need kõrva: et kuulata Vikerhommikut, et testida nende kõrvaspüsimist ja mürasummutusvõimet. Mis selgus?

Esiteks: kui valida õige suuruses silikoonotsikud (kolm varianti karbis kaasas), keerata klapid kõrvas õigesse asendisse (seda tuleb alguses veidi harjutada), ja määrata Galaxy Wearable äpis mürajuhtimise tasemeks „Aktiivne mürasummutus", siis on tulemuseks lausa hirmuäratav vaikus. Eriti hea on seda proovida ka avatud kontoris.

Teiseks ei liikunud need klapid tunniajase korraliku üles-alla rappumise käigus kordagi paigast - eelkäijatega võrreldes ongi just eelviidatud kummiotsikud need, mis lisapüsivuse ja summutuse annavad. Kolmandaks pole ma nii hea bassiga juhtmevabasid kõrvasiseseid kõrvaklappe seni kohanud. Ainus küsimus, mis tekkis, puudutab disaini: kas nad ikka peavad väljast hõbedaselt või kuldselt läikima...aga võib olla ei tea ma kaasaegsest stiilist midagi :) Ahjaa, mustad on ka olemas ja need läigivad vist kõige tuhmimalt.

Tehnilise poole pealt: kõrvaklappides on 11 millimeetrine basskõlar ja 6,5 millimeetrine tweeter ehk kõrgete helisageduste edastamiseks mõeldud kõlar. Kõnede pidamiseks on klappidelö lisaks kolmele mikrofonile ka spetsiaalne häältuvastussüsteem (VPU - Voice Pickup Unit), mis tõstavad kasutaja kõne heli rohkem esile ja välistavad telefonikõne ajal taustamüra.

Samuti on klappidel spetsiaalne tuulehelide vastane tehnoloogia. Esiteks ei ulatu klapid kõrvast kaugele välja, mis aitab minimeerida tuule puhumist mikrofoni. Teiseks on klappidel tihedast metallvõrgustikust filtrid, mis ei lase tuulel klappidesse sisse puhuda.

Tootja andmeil on Galaxy Buds Pro kõrvaklapid on IPX7 veekindlad, mis tähendab, et neid võib muretult kasutada nii trennis, kus need saavad higiseks, või õues, kus need võivad saada niiskeks. Klappidel on 61 mAh aku, mis võimaldab 5 tundi järjestikust muusikakuulamist kui mürasummutus on sisse lülitatud ja 8 tundi kui see on välja lülitatud. Klappide laadimiskarbis on 472 mAh aku, mis lisab veel 13 tundi kuulamist mürasummutusega ja 20 tundi ilma selleta.

Uued Galaxy Buds Pro kõrvaklapid tulevad Eestis müügile homme, 29. jaanuaril. Hind on 230 eurot. Värvivalik: fantoomlilla, fantoomhõbe ja fantoommust.

Tehnilised andmed

Galaxy Buds Pro
VärvFantoomlilla, Fantoomhõbe ja Fantoommust
Mõõtmed ja kaalKlapp: 19.5 x 20.5 x 20.8 mm, 6.3gLaadimiskarp: 50 x 50.2 x 27.8 mm, 44.9g
Kõlarid2-osaline (11mm bass + 6.5mm tweeter)
Mikrofonid3 mikrofoni (2 välist + 1 sisemine) + häältuvastussüsteem + tuulekaitse
Mürasummutus ja väline heliANC: vähendab välist taustaheli kuni 99%, 2 muudetavat tasetVälised helid: tõstab taset kuni +20dB, 4 muudetavat tasetHääletuvastus
Aku mahutavusKlapid: 61 mAhLaadimiskarp: 472 mAh
Mängimisaeg5 tundi / kokku 18 tundi (ANC sees)8 tundi / kokku 28 tundi (ANC väljas)
Rääkimisaeg4 tundi / kokku 14.5 tundi (ANC sees)5 tundi / kokku 17.5 tundi (ANC väljas)
Laadimine1 tund mängimisaega / 5 minutise kiirlaadimisegaQi-sertifikaadiga juhtmevaba laadimine
ÜhenduvusBluetooth 5.0®Koodekid: Scalable (Samsungi), AAC, SBC
SensoridAkseleromeeter, güroskoop, lähedussensor, hall sensor, puutetundlik sensor, häältuvastus (VPU)
ÜhildumineAndroid 7.0 või uuem, millel on enam kui 1.5GB of RAM
VeekindlusIPX7