„Puudub oluline mõju tiitrite neutraliseerimisele Suurbritannias esmalt tuvastatud B.1.1.7 variandi suhtes," teatas Moderna.

Mis puutub aga LAVist avastatud varianti B.1.351, siis tekitab Moderna vaktsiiniga vaktsineerimine küll neutraliseerivate antikehade kaitsva taseme, aga neutraliseerivate antikehade tiitrid olid umbes 6 korda madalamad võrreldes varasemate variantidega.

„Need madalamad tiitrid võivad viidata võimalikule riskile immuunsuse varasemale vähenemisele uute B.1.351 tüvede suhtes," teatas ettevõte.

Ettevõtte teatel testib nüüd oma COVID-19 vaktsiini (mRNA-1273) täiendavat revaktsineerimist, et uurida võimalusi neutraliseerivaid tiitreid uute tüvede vastu suurendada. Ettevõte arendab välja ka booster-vaktsiini kandidaadi (mRNA-1273.351) tüve B.1.351 vastu.

Ühendkuningriigis 2020. aasta septembris avastatud SARS-CoV-2 B.1.1.7 variandil oli genoomis 17 mutatsiooni ja ogavalgus kaheksa mutatsiooni. Lõuna-Aafrikas avastatud variandil B.1.351 on kümme mutatsiooni, mis paiknevad ogavalgus. Mõlemad variandid on levinud kiiresti ja on seotud nakatumise suurenenud leviku ja suurema viiruskoormusega.