Patsient oli vahetult pärast operatsiooni suuteline ära tundma pereliikmeid ja tuvastama numbreid silma nägemisteravuse mõõtekaardil.

Ettevõtte CorNeat Vision välja töötatud KPro on esimene siirdatav sarvkest, mille saab armistatud või moondunud sarvkesta asendamiseks ühendada vahetult silmamuna seinaga ilma vajaduseta doonor-sarvkesta järele.

Sarvkest on läbipaistev kelme, mis katab ja kaitseb silmamuna eesmist osa. Selle armistumist või moondumist võivad põhjustada mitmesugused tegurid, nt haigused ja vigastused.

Vigastatud sarvkestaga patsientidele juba võimaldatakse tehis-sarvkesta siirdamist, kuid kuna sellised operatsioonid on väga keerulised, rakendatakse seda meedet viimase võimalusena juhul, kui doonor-sarvkesta või sarvkesta rõnga implantaadi (ingl corneal ring implant) siirdamine ei õnnestu.

Erinevalt senistest tehis-sarvkestadest on CorNeat’i siirdamine suhteliselt lihtne protseduur, mis nõuab võimalikult vähe õmbluseid ja sisselõikeid.

Ülalolevas videos on näha, kuidas implantaadi paigaldamine käib. Rakuvälist maatriksit ja kollageeni sünteesivad rakud — fibroblastid — ning kollageen katavad vähehaaval ümbrisliitmiku; mõne nädala jooksul ühineb tehis-sarvkest silmaga täielikult, kinnitades implantaadi püsivalt patsiendi silma külge.

Implantaat parandab patsiendi nägemisteravust, operatsioonist paranemine on erakordselt kiire ja lisaks näeb sünteetiline sarvkest välja üllatavalt loomulik.

Iisraelis on heaks kiidetud kliinilised katsed veel kümne patsiendiga. CorNeat kavatseb juba sel kuul teha algust järgmiste katsetega Kanadas; veel kuus kliiniliste katsete läbiviimise taotlust ootavad heakskiitmist Prantsusmaal, USA-s ja Hollandis.