Gatesist teadaolevalt rikkamad on vaid teised tehnoloogiagurud Elon Musk ja Jeff Bezos – ja mine tea, kes hoiaks suurima kröösuse tiitlit siis, kui Gates ise ka viitsiks veel raha koguda, selmet seda pidevalt heategevuseks ja mitmel pool innovatsiooni taganttõukamiseks ära anda.

Ühes asjas aga teised tehnoloogiagurud tema vastu kindlasti ei saa – Bill Gates on tasapisi, aga kindlalt kujunenud suurimaks põllumaaomanikuks USAs.

Investoritele suunatud USA ajakiri The Land Report paljastas, et Gatesile kuulub 19 osariigis 242 000 põllu- ja 26 984 aakrit muuotstarbelist maad. (Vastavalt ligi 980 ja 110 ruutkilomeetrit.)

Suurem osa Gatesi maadest asuvad Louisiana ja Arkansas' osariikides, aga tal on 16 097 aakrit (65 km2) ka oma koduosariigis Washingtonis.

Täpsemalt on Gatesi maatükid nii otseselt kui ka kaudselt Cascade Investment'i omaduses – see on firma, mille ta oma massiivse varanduse haldamiseks asutas.

Milleks Gates nii palju põllumaad kokku ostis ja milleks ta neid kasutab, pole Cascade'i esindajad seni kommenteerinud, küll aga mainisid nad, et toetavad väga jätkusuutlikku põllumajandust.

Põlluharimine on tähtis ka fondile Bill & Melinda Gates Foundation, mille vahendusel Bill Gates palju raha heategevuseks välja annab. Tema eritähelepanu all on muide Lõuna-Aasia ja Sahara-alune Aafrika.

USA suurim maaomanik üldse on aga miljardär ja filantroop John Malone, kellele kuulub 2,2 miljonit aakrit maad (ehk veidi üle 8900 ruutkilomeetri).