Miks see tähtis on? Kes üldse tahaks Netflixi nautida just Wii või 3DS-i vahendusel?

See muutus pole paljudele meist tõesti enam päriselt tähtis, aga märgilise tähtsusega on Nintendo otsus küll. Üks peatükk Netflixi ja üldse veebi teel filmide-sarjade vaatamise kirjust ajaloost on taas sulgumas.

Sest – oh neid kiiresti muutuvaid aegu! – täna kümne aasta eest külastas iga neljas Netflixi kasutaja seda videokeskkonda just nimelt Wii jaoks loodud Netflixi-äpi teel.

25% kasutajatest! Ja see äpp ei paku isegi SD-st kõrgemat pildikvaliteeti. Ja Netflix ise oli tegev ainult USAs ja Kanadas.

Kulus veel enam kui pool aastat selleni, et praegu videostriimingu sünonüümiks (ja tänu 195 miljonile kasutajale) valdkonna liidriks kujunenud teenus hakkas tasapisi rahvusvahelisemale pinnale laienema. See algas sisenemisega 43 Ladina-Ameerika ja Kariibi piirkonna turule 2011. aasta septembris.

Netflixi kiire levik ei tähenda, et paljud selle kasutajad on saanud ruttu ka teenusest n-ö viimast võtta. Näiteks Mac-arvutitel pakutakse 4K kvaliteediga Netflixi alles vähem kui kaks kuud! Täpsemalt ajast, mil ilmus opsüsteemiuuendus Big Sur.