„Usume, et riskid, mis lubavad presidendil jätkata meie teenuse kasutamist sel perioodil, on lihtsalt liiga suured. Seetõttu pikendame tema Facebooki ja Instagrami kontodele pandud blokki määramata ajaks ja vähemalt järgmiseks kaheks nädalaks, kuni rahumeelne võimu üleminek on lõpule jõudnud," kirjutas Zuckerberg oma Facebooki seinal.

Facebooki otsus tähendab, et Trump ei saa oma ametlikul Facebooki ja Instagrami kontol midagi postitada vähemalt 20. jaanuarini, ent võib olla ka pärast seda.

Tema sõnul näitavad viimase ööpäeva šokeerivad sündmused selgelt, et president Donald Trump kavatseb kasutada oma järelejäänud ametiaega, et õõnestada rahumeelset ja seaduslikku võimu üleandmist oma valitud järeltulijale Joe Bidenile. Facebook eemaldas Trumpi eilsed sissekanded, kuna leidis, et nende mõju - ja tõenäoliselt ka nende eesmärk - on edasise vägivalla esilekutsumine.

„Pärast valimistulemuste kinnitamist kongressi poolt peab kogu riigi jaoks olema esmatähtis tagada, et eesseisvad 13 päeva ja ka päevad pärast ameti üleminekut mööduksid rahumeelselt ja kooskõlas kehtestatud demokraatlike normidega," kirjutas Facebooki juht.

Donald Trumpi kontod on blokeerinud ka Twitter ja Snapchat.

Blokeeringu tõi kaasa Trumpi video, milles kostitas Kapitooliumis mässanud toetajaid sõnadega "Ma armastan teid" ja palus alles seejärel koju minna. Ta jätkas ka presidendivalimiste protseduuride kahtluse alla seadmist.