Asi polnud muidugi selles, et inimesed ei tahtnud 2009. aasta juulis ilmunud Windows 7 enam kasutada. Microsoft tahtis kõik lihtsalt oma uusimale arvuti-opsüsteemile Windows 10 meelitada (millele enam troonipärijat ei tule, sest olemasoleva arendamine jätkub lõputult).

MS kasutas arvutikasutajate veenmiseks, et nood Win10-le koliksid, mitmeid eri taktikaid otseste jõuvõteteni välja, aga sellest hoolimata oli "kõbus vanake" Win7 pensionilesaatmise ajal menukuselt teine Windows (turuosaga 32,74% Win10 47,65% vastu).

Äri- ja tehnoloogiauudiste saidi ZDNet pikaajaline Microsofti-asjatundja Ed Bott avaldas hiljuti artikli, milles väidab, et Windows 7 jooksutab ka nüüd, aasta peale pensionileminekut, vähemalt sadat miljonit arvutit.

See teeb Win7-st jätkuvalt teise enim kasutatava Windowsi. Turuosa on muidugi kokku kuivanud, kõigest 8,5%. Win10 turuosa aga tohutult kasvanud, 87,8%-ni.

Ja vähe sellest, Windows 7 teenib Microsoftile endiselt ka raha. Üle maailma võib leida terve rida asutusi, mis maksavad selle eest, et MS vananevale tarkvarale just nende tarbeks endiselt uuendusi väljastaks, turvalappe ja muud vajalikku.

Microsoftile pakub kindlasti mõru rahuldust, et Windows 10-el õnnestus Windows 7 jätkuvast menust hoolimata miljardile arvutile lippama jõuda. See võttis oodatust kauem aega (ligi viis aastat plaanitud kolme asemel), aga lõpp hea, kõik hea.