Kuna uusi koroonaviiruse tüvesid avastatakse aina juurde, ei paista pandeemial veel niipea lõppu. Honda leiutis on autotootja panus, et aidata viiruse levikut piirata.

Selge on see, et piisavalt palju ringi sõites kasvab tõenäosus, et autosse satub õhuringluse käigus viiruseid – selle jaoks on mitmed tootjad tulnud välja siseõhufiltritega, mis ei lase suuremaid kui 0,3 mikromeetrise läbimõõduga osakesi üldse sõitjateruumi.

Honda loodud lahendus aga töötab aktiivselt selle nimel, et autosse sisse sattunud viiruseid tappa. Uudne filter käib olemasoleva tavalise siseõhufiltri peale ning kasutab tsinkfosfaati, et sealt läbi ringlevaid viiruseid lõhkuda ja hävitada.

Honda hinnangul suudab Kurumaku hävitada 99,8% autos lendlevaid viiruseid 15 minuti jooksul pärast õhuringluse sisse lülitamist. Pindadel olevate viiruste hävitamiseks kulub märgatavalt kauem aega – umbes 24 tundi, seega efektiivsem on auto pindade regulaarne desinfitseerimine.

Kurumaku vahetusvälp on üks aasta või 15 000 km. Jaapanis tuleb see esialgu müügile tillukese linnaauto N-Box lisavarustusena ning selle hinnaks saab umbes 50€. Ajapikku hakatakse seda pakkuma ka teistele Honda sõidukitele.