Väidetavalt täielikku autonoomset sõitu võimaldav Full Self-Driving lisa on alates oktoobrist olnud väikse grupi autoomanike käes beetatestimisel.

Häkker, keda tuntakse aliase (ja Twitterikasutaja) “green” järgi, postitas läinud nädalal Twitterisse mitmeid videoid liitreaalsusvaatest.

“Surnud kood” ja uued funktsioonid?

Lisaks leidis ta ka lademetes nn. “surnud” ehk lõpetamata, mittefunktsionaalset koodi. Sellised leiud viitavad tihtipeale kas funktsioonidele, mida arendati ja mis pooleli jäid, või hoopis kasutusviisidele, mis alles tulevad.

Näiteks koodist leitud “coast2coast” kõlab täpselt nagu midagi, mis Elon Musk paluks sisse kirjutada – teeme nii, et Tesla oskab ise USA otsast otsani läbi sõita! Pärinevad ju mitmedki lõbusalt lapsikud lisad tema peast – parimat kiirendust pakkuva sõidurežiimi Ludicrous nimi on näiteks viide paroodiafilmile “Space Balls”.

Või hoopis “Party mode”, mis Model X-i tuled ja uksed muusika taktis vilkuma ja lehvitama paneb. Või kasvõi mudelite nomenklatuur – S, 3, X, Y. Lapsik ning väga tore, et on tootjaid, kes end surmtõsiselt ei võta.

Isesõitmist võimaldav 10 000-dollariline lisa ei ole Muski sõnul lihtsalt väike tarkvaravärskendus, vaid suur hüpe edasi – tegu on täieliku tarkvara arhitektuuri ümbertegemisega.

Uue funktsiooni katsetajad tuvastasid kiirelt, et nende Tesla armatuurlauale tekkisid erinevad vilkuvad jooned ja muud elemendid, mis väljendasid seda, mida auto “näeb” ja teel tuvastab. Seda ei olnud aga võimalik kuidagi kaamerapildiga kokku panna, kuni “green” koodi tuhnima läks.

Sealt leidis ta lisaks juba mainitud rannikust rannikuni sõitmisele veel ka poolikud koodiread funktsioonidele “California Stop“, “California Boost” ja “Chiropractor Adjust Skeleton“. Tundub, et on oodata veelgi lõbusaid funktsioone.