Hiljuti on veebis ringelnud kõlakad, et Samsung kavatseb oma igasügisese tipptelefoni-seeria Galaxy Note pensionile saata ning seda massist eristanud puutepliiatsi hoopis tulevaste volditavate telefonide põhivarustusse lisada.

Kas neil kõlakatel on alust, pole veel kindel. Küll aga võime Samsungi tulevaste voldiktelefonide kohta midagi rõõmustavat teatada juba nüüd.

Samsungi mobiiliäri pealik TM Roh teatas nimelt blogipostituses, et firma volditavate seadmete valik on laienemas, eesmärgiga teha need kättesaadavamaks (originaalis more accessible) kõigile.

Selgelt viitab ta, et tulevased mudelid on odavamad kui senised. Mis pole ka ime, sest nii umbes kahte tuhandet dollarit/eurot maksta soovijate ring on väike ja tehnoloogia muutub ka ajapikku odavamaks.

Samsungi seni uusim voldik Galaxy Z Fold2 ilmus septembris baashinnaga 1999 eurot. Hind on kiiresti kukkunud, hv.ee andmetel pakuvad Eesti edasimüüjad seda hetkel alates 1488 euro eest.

Roh mainib ka plaani Note'i "enim armastatud võimalusi" ka teistele Galaxy-seadmetele laiendada. Ilmselt on mõeldud puutepliiatsi S-Pen toe lisamist tänavukevadisele tipptelefonile (mille nimeks võib saada näiteks Galaxy S21).

Nagu alguses mainitud, on ka usutav, et S-Pen lisatakse tulevastele Samsungi voldiktelefonidele. Kahe või kolme ekraani olemasolu korral on puutepliiatsi kasutamine ilmselt ootuspärasem kui Note'i pakutava ühe ekraani puhul.

Veebikõlakate põhjal väljastab Samsung algaval aastal vähemalt neli volditava ekraaniga telefoni, kahes variandis järgmine Z Fold ja samuti kahes variandis järgmine Z Flip.

Ilmselt saame täpsemat infot 11.–14. jaanuaril, kui USAs leiab aset suur mainekas tehnoloogiamess CES 2021.

Forte palus käesolevas uudises kajastatud kõlakate kohta ka Samsungi esindajate kommentaari. Vastus: nemad kõlakaid ei kommenteeri.

Tänavu ilmus Samsungilt kaks voldiktelefoni, mõlemaid testis ja tutvustas ka Forte: Z Flip ja Z Fold 2.