Loomaaia kollektsioonijuht Tõnis Tasane ütles Fortele, et kui sümptomeid ei esine või kahtlusi nakatumise osas pole, siis lihtsalt niisama pole loomi mõistlik testida, kuna tegu pole lemmikloomadega ning kogu see protseduur on invasiivne ja teatavate riskidega.

„Küll on meil ettevalmistused tehtud, kuhu proovid saata, kui peaks testimise vajadus olema," rääkis Tasane.

Taani kõrval on tänaseks tuvastatud veel viis riiki, kus on tuvastatud minkidel muteerunud koroonaviirust SARS-CoV-2, mis on võimeline üle kanduma ka inimestele ja võib olla vaktsiinidele allumatu.

Taani kõrval on tänaseks tuvastatud veel viis riiki, kus on tuvastatud naaritsatel muteerunud koroonaviirust SARS-CoV-2, mis on võimeline üle kanduma tagasi inimestele ja võib olla vaktsiinidele allumatu.

Teadlaste sõnul on koroonaviiruse mutatsioonid levinud ja sageli kahjutud ning see ei põhjusta inimesel tavapärasemast raskemat haigust. Taani tervishoiuasutused on väljendanud aga muret, et antikehad ei inhibeeri kõnealust tüve nimega Cluster 5 samal määral kui tavalise viiruse puhul. Seetõttu võivat see ohustada kogu maailmas arendatavate vaktsiinide efektiivsust.