Veebikonverentsil avapaneelis kell 17 kohtuvad Eesti president Kersti Kaljulaid, Rwanda president Paul Kagame ja Nigeeria ettevõtja ja filantroop Tony Elumelu (ajakirja Time 100 mõjukaima inimese seas aastal 2020).

Konverentsile ütlevad avasõnad Aafrika Liidu infrastruktuuri ja energiavolinik Dr. Amani Abou-Zeid, Eesti välisminister Urmas Reinsalu, Smart Africa direktor Lacina Koné ja Aafrika Liidu noortevolinik Aya Chebbi.

Haridusteemalises paneelis reedel, 11. detsembril osalevad ettevõtja Peter Vesterbacka, Soome haridusminister Li Andersson ja Jihad Hajjoiju (African Leadership Academy). Järgnevad paneelid toidujulgeolekust, haavatavast rahvastikust ja tööhõivest.

Laupäeval käsitletakse konverentsil tervist, suurandmeid, küberjulgeolekut, e-valitsemist, tarku linnu ja digimajandust. Pühapäeva hommikul lõpetab konverentsi arutelu finantsteenustest, millele järgneb otseülekanne edukamate tiimide esitlustest ja häkatoni auhinnatseremoonia.

Konverentsi programm, osalejate tutvustused ja ajakava on siin.

Ligi 2000 inimest 93st riigist pakkus häkatonile välja pea 700 ideed, kuidas lahendada Aafrika sotsiaalmajanduslikke probleeme, mida on veelgi võimendanud koroonakriis.

Häkaton on jaotatud 11 temaatilisse gruppi, millest kõige populaarsemaks osutus toidujulgeolek. Osalejate hulgas on esindatud kõik Euroopa Liidu riigid, kusjuures kõige rohkem osalejaid on Eestist (77). Aafrika mandrilt on puudu vaid mõned riigid, kõige rohkem osalejaid on pärit Nigeeriast (293). Korraldajad valisid taotluste seast välja 315 meeskonda, kes mentorite juhendamisel hakkavad oma lahendusi välja töötama alates neljapäeva õhtust.

EU:Africa häkatoni auhinnafond on 100 000 eurot. Edukamatele tiimidele tagatakse ulatuslik järelmentorluse programm.